Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Bayern csúnyán kiütötte az Arsenalt! – videóval

Az Arsenalnak egy kisebb csodát kellene tennie Londonban a müncheni odavágót követően, hiszen a BL nyolcaddöntőjének első felvonásán az Ágyúsok 4(!) góllal kaptak ki a Bayern otthonában.

IMG_20170215_224034

Nagy volt az öröm a Bayern játékosai részéről a müncheni éjszakában (forrás: twitter.com/FCBayern)

Újabb rangadó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, újabb Bayern – Arsenal meccset rendeztek ma este Münchenben.

Az Arsenal megtörte volna azt a tendenciát, amit az elmúlt években megfigyelhettünk, mi szerint rendre a Bayern nyerte a két csapat egymás elleni párharcait. Viszont hiába az akarat, korai gól ugyan született, de azt az Arsenal kapta. Az Ágyúsok a 11. minutumban kapituláltak, Ospina nem védhetette Robben tizenhatosról leadott löketét (1-0). A 28. perchez érve Özil küldött rá egy szabadrúgást a hazai kapura, de Neuer ekkor még menteni tudott. Ahogyan a 30. percben is, amikor Sánchez tizenegyesét fogta ki – az Arsenal Lewandowski szabálytalansága után jutott büntetőhöz. A chilei támadó ugyan a pontrúgást kihagyta, de a kipattanót bevágta, így fel órányi játék után egalizált Wenger legénysége (1-1). Lewandowski feledtette volna hibáját, de fejese a 36. percben elkerülte az Arsenal kapuját. A túloldalon négy perccel ezután Xhaka lőtt volna gólt távolról, de a svájci lapos lövése Neueré lett. A 43. percben ismét az Arsenal kapuja előtt alakult ki helyzet, de Alaba beadása után Lewandowski fejese megintcsak elkerülte a kaput. Az első félidő rendes játékidejének utolsó percében a Bayern szabadrúgása után Hummels fejese ment a vendégek kapuja mellé – hiába igyekeztek többen is hazai részről odaérni, nem jött össze a gól. A túloldalon ezek után elég volt arra az egyperces hosszabbítás, hogy kis híján forduljon a kocka, tehát hogy az Arsenal kerüljön előnybe. Ez ugyan nem sikerült, de Özil nagy helyzetbe került, jól is lőtt, de Neuer nagyot mentett, ez pedig lényegében zárta is a félidőt. Jó, izgalmas félidőt láthatott a publikum, magas hazai mezőnyfölénnyel, ám ez nem minden, az Arsenalban úgy tűnt, ma benne van a győzelem lehetősége.

A második félidő elején megnyílt a gólcsap a Bayern részéről. Az 53. percben Lahm beadása után Lewandowski vette be az Arsenal kapuját, és újra előnybe kerültek a hazaiak (2-1). Csupán három percet kellett arra várni, hogy kettővel menjen a bajor együttes! Ezúttal Lewandowski szolgált ki, aki pedig a gólt lőtte, nem más volt, mint Thiago Alcantara (3-1). A 61. minutumban volt nagy kavarodás a vendégek kapuja előtt – előbb Lewandowski próbálkozása a blokk után a kapufára pattant, majd Robben talált volna be, de a védelem szögletre mentett. Sorozatosan jöttek a Bayern nagyobbnál nagyobb helyzetei. A 63. minutumban a beívelt szögletre Javí Martinez érkezett, de fejesét fogta Ospina. A következő percben már nem volt szerencséje a kolumbiai kapusnak, Thiago Alcantara 16 méteres lökete akadt be, ezzel a gólszerző duplázott, az Arsenal padlóra került (4-1). A 68. percben Vidal is bevette volna a tizenhatosról a vendég kaput, de Ospina mentett. A hajrához közeledve sem adta alább a Bayern, a 82. minutumban Douglas Costa közeli lövését védte az Arsenal hálóőre. Egy perccel később Lahm sárga lapot kapott, a német klasszis védő pedig így kénytelen kihagyni a visszavágót. Müller a 86. percben pályára lépett, s a Lewandowskit váltó német a 88. percben már be is talált, az Arsenal pedig végleg megsemmisült (5-1).

Az odavágón alighanem eldőlt minden, a második félidő nagyon sima lett, a Bayern jól helyben hagyta az Arsenalt. A londoni klub rossz szériája ezzel folytatódott, ahogy a Bayern jó sorozata is.

Bayern München – Arsenal 5-1 (1-1)
Helyszín: Allianz Arena. Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago Alcantara (56., 63.), Müller (88.), ill. Alexis Sánchez (30.)
Sárga lapok: Hummels (26.), Lahm (83.), ill. Mustafi (15.), Alexis Sánchez (33.), Xhaka (60.)
Kiállítás:

Bayern München: Neuer – Lahm, Martinez, Hummels, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Robben (Rafinha 88.), Thiago Alcantara, Douglas Costa (Kimmich 84.) – Lewandowski (Müller 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti (olasz)

Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (Gabriel 49.), Gibbs – Coquelin (Giroud 77.), Xhaka – Iwobi (Walcott 66.), Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez. Vezetőedző: Arséne Wenger (francia)

Nagy Dávid