Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses Rostov-siker, Shakhtar győzelem Vigóban

Folytatódtak a küzdelmek az Európa Liga kieséses szakaszában. A Sparta Praha meglepetésre csúnyán kikapott, miközben a Shakhtar idegenben szerzett előnyt. Ezzel egyidőben a Genk négygólos meccsen ikszelt Romániában.

IMG_20170216_210452

Történelmi sikert aratott a Rostov (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

EURÓPA LIGA, LEGJOBB 32, ODAVÁGÓK

FK Rostov – Sparta Praha 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Mevlja (15.), Poloz (38.), Noboa (40.), Azmoun (68.), ill.
Kiállítás: – , ill. Konate (32.)

A Sparta Praha brillírozott a csoportkörben, míg az orosz Rostov a BL csoportjában lett a harmadik, így jutott el az Európa Liga legjobb 32 csapata közé. Negyedóra elteltével már Mevlja fejesével előnybe került a Rostov (1-0). Ezután azzal mélyült a prágai klub helyzete, hogy a 32. percben Konate megkapta második sárgáját az első után 12 perccel, és megfogyatkozott a vendég együttes. Ezután a Rostov is jobban beindult – a 38. minutumban Poloz szintén fejjel volt eredményes (2-0), majd két perccel ezután Noboa egy kipattanót lőtt be (3-0). Már az első félidő után nem csak a meccs, de a párharc is lefutottnak tűnt.

A 68. percben Poloz passza után Azmoun talált be, akinek egy percet elég volt a pályán töltenie és máris hozzájárult ahhoz, hogy csapata négy góllal vezessen (4-0). A végéig ezután már sok minden nem történt, a Rostov nagy eséllyel már a legjobb 16 között, azaz a nyolcaddöntőben érezheti magát egy olyan csapat ellen, amely az El csoportkörében nyújtott teljesítménye alapján többre volt hivatott. Azonban a második félidőben egyetlen lövésig sem jutott a már akkor régóta emberhátrányban játszó Sparta Praha.

Celta Vigo – Shakhtar Donetsk 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , Blanco Leschuk (27.)

A hazai spanyol együttes csoportjában második lett, értelemszerűen mai ellenfele a Shakhtar pedig első helyen végzett kvartettjében. Az első félidő túl sok lehetőséget nem hozott, és inkább a vendégek voltak veszélyesek. A 27. minutumban Marlos löketét védte a Celta hálóőre, Sergio Alvarez, azonban a kipattanót be tudta rúgni egy vendég játékos, Leschuk révén került előnybe az ukrán együttes (0-1). Mezőnyben is jobb volt a Shakhtar, a szünetig pedig nem jött válasz az addigi gólra, és a vendégek sem tudták már növelni előnyüket.

A folytatásban már az 54. percben növelte volna előnyét az ukrán klub, de Taison ekkro célt tévesztett lövésével. A Celta már csak azért is esélytelen volt a gólszerzésre, mert a hazai együttes nem tudta eltalálni a kaput a lefújásig. Igaz, ezt a vendégek is csak egyszer tudták elérni, de abból gól is lett. Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a Shakhtar számára pedig sokat érhet az idegenben szerzett gól.

Astra Giurgiu – Genk 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Budescu (43.), Seto (90.), ill. Castagne (25.), Trossard (83.)

A vendég belga együttes magasan a román ellenfele fölé tudott nőni az első félidőben, ami a labdabirtoklást illeti. Ezen felül a 25. percben a vezetést is meg tudta szerezni a Genk Castagne lövése révén (0-1). A szünet előtt még összejött a egyenlítés, hiszen a 43. minutumban Budescu talált be a kapu előteréből (1-1). A Genk mezőnybeli dominanciája nem volt elég ahhoz, hogy meg tudja tartani előnyét a vendégcsapat.

A vendégcsapat a fordulás után is dominálni tudott, ráadásul a második félidőben a kaput sem találta el az Astra. A meccs hajrához közeledve a Genk úgy tűnt, eldöntötte a meccset, és két idegenben lőtt góljával nagyot lépett a továbbjutás felé. A 83. percben Trossard talált be (1-2). Azonban korai volt az öröm, hiszen a 90. percben Seto fejesgóljával alakult ki a végeredmény (2-2). Ennek ellenére a két idegenben lőtt gól a Genk számára bizakodásra ad okot, persze még egyáltalán nem lefutott ez a párharc.

Nagy Dávid