Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Schalke idegenben simán hozta a kötelezőt – videóval

Folytatódott a meccs dömping az Európa Liga legjobb 32-jének mezőnyében. Görögországban nagy lépést tett a továbbjutás felé a Schalke. A Besiktas is idegenben nyert. A török klub Korhut csapatát múlta felül. 

IMG_20170216_230449

Burgstaller (kékben) kezdte meg a gólgyártást a PAOK otthonában (forrás: twitter.com/s04)

EURÓPA LIGA, LEGJOBB 32 – ODAVÁGÓK
PAOK – Schalke 04 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Burgstaller (27.), Meyer (82.), Huntelaar (90.)

Könnyen nehéz helyzetbe kerülhetett volna a meccs elején a találkozó esélyese, vagyis a Schalke. A gelsenkircheni klub szerencséjére Matos lövése a 6. percben a kapufát találta el. A 27. minutumban Naldo fejese ment a PAOK kapujára, de Glikos. Viszont a kipattanóra Burgstaller érkezett, és ő már nem hibázott (0-1). Mezőnyben a szünetig a Schalke volt a jobb, és hiába volt egy nagy ziccere a meccs elején a PAOK-nak, mégis a vendégek mehettek előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után is a Schalke uralta a játékot, a PAOK lövésig sem jutott, míg a német klub a kaput nem tudta eltalálni, bár ez utóbbi a 82. percben megváltozott, és eredményes is lett a vendég együttes. Glikos számára védhetetlenre sikeredett Meyer fejese (0-2). Egy perccel ezután lépett pályára Huntelaar, s a holland támadó a 90. percben tette fel a pontot az i-re, simán győzött tehát a Schalke (0-3). Nagyjából ezzel lefutott is a párharc, a gelsenkircheni együttesnél nem sok esély lehet arra, hogy hazai pályán ilyen előny után átgázoljanak rajtuk.

Hapoel Beer Sheva – Besiktas 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Barda (44.), ill. William (43. – öngól), Tosun (60.), Hutchinson (90+4.)

Korhut ugyan nem léphetett pályára ma a sikeres őszt abszolváló Hapoelben, ám az izraeli csapat a legjobb 32 között sem torpant meg. A 7. percben már Barda fejesét kellett mentenie a Besiktas kapusának. A vendég együttes csak mezőnyben tudott dominálni, veszélyesebbek voltak a hazai támadások. A 43. minutumban viszont mégis a Besiktas szerezte meg az előnyt, igaz, ehhez az kellett, hogy Williamen megpattanva jusson be a labda a Hapoel kapujába (0-1). A szünet előtt viszont még jött az egyenlítés! Egy perccel a török csapat vezető találata után Barda egalizált (1-1).

Keveset kellett várni a folytatásban, hogy belelendüljön a Besiktas, hiszen a 48. percben ziccert hagyott ki a csapat – Marcelo fejese csattant ekkor a felső lécen. A 60. minutumban viszont már újra előnyüket ünnepelhették a Besiktasnál. Tosic beívelése után Tosun talált be (1-2). Három perccel ezután máris egyenlített volna a Hapoel. Fabri nagy mentésére volt szükség Radi távoli lövésénél. A 80. percben majdnem kétgólosra növelte előnyét az isztambuli együttes, de Talisca lövése csak a kapufát súrolta. A lefújásig még született egy gól! A hosszabbítás 4. percében Hutchinson lőtte meg a Besiktas harmadik gólját (1-3).  Így a három idegenben szerzett találata miatt jobban bizakodhat a Besiktas a visszavágóra tekintve, amely már fél lábbal ott van a nyolcaddöntőben.

Nagy Dávid