Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Belgiumban kapott ki a Spurs, hengerelt a Lyon – videóval

A Bajnokok Ligája mellett a másik európai kupasorozat is útjára indult 2017-ben, azaz elérkezett a kiesés szakasz az Európa-ligában is. A legjobb 32 között az angol élvonalban szereplő Tottenham a belga Gent otthonában vendégeskedett valamint a francia Lyon a holland AZ Alkmaar vendége volt.

000_LR7PRHDF

Gent (belga) – Tottenham (angol) 1:0 (0:0)
Helyszín: Ghelamco Arena (Gent) Vezette: Bastien (francia)
Gólszerzők: Perbet (59.)
Sárga lap: Walker (54.), Alli (73.)
Kiállítva:

Gent: Kalinic – Gigot, Dejaegere, Asare (Gershon 80.), Mitrovic – Foket, Saief – Esiti, Milicevic, Perbet (Coulibaly 75.), Simon (Kalu 74.). Vezetőedző: Vanhaezebrouck

Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Dier, Davies – Wanyama, Dembelé (Son 68.) – Sissoko (N’Koudou 71.), Alli, Winks (Eriksen 80.) – Kané. Vezetőedző: Pochettino

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést az első tíz percben többet is birtokolták a játékszert, de komoly lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk Lloris kapuja előtt. A vendégek először a 11. percben veszélyeztettek Alli révén aki nem sokkal a kapu bal oldalé mellé durrantott. Két perccel később Harry Kane tesztelte először a mérkőzésen a Gent kapusát, a Spurs gólgyárosa a tizenhatos sarkáról próbálta a jobb felsőbe tekerni a játékszert azonban Kalinic hárított. A folytatásban nem sok helyzetet láthatott a szép számban kilátogató nézők, mindössze Alli lövése jelentett komolyabb veszélyt a 26. percben azonban azt a hazai védelem blokkolta. Fordulást követően magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a Spurs játékosai és a 48. percben ki is dolgozták a második félidő első komoly ziccerét, Harry Kane lőtt kapura a tizenhatoson belül, lövése azonban a jobb kapufán csattant. Két perccel később újabb komoly lehetőség adódott a vendégek előtt, azonban Dembelé elkapkodta és csúnyán mellé lőtt. A 59. percből szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a második félidőben a hazai együttes, Milicevic remekül tört be a tizenhatoson belülre majd remekül adta középre a labdát amit Perbet a kapu jobb oldalába gurított. A gól után a Spurs nem tudott újítani hiába próbálta cserékkel felfríssiteni csapata játékát Pochettino nem igazán jöttek be a cserék sem. A folytatásban egyik gárda előtt sem adódtak komoly lehetőségek, a hazaiak fegyelmezetten védekeztek és őrizték egygólos vezetésüket, míg a vendégek nem tudták feltörni a hazai védelmet. Győzelmével a belga Genk előnnyel utazhat a White Hart Lane-re, miután a Spurs nem lőtt idegenben gólt komoly feladat előtt állnak Pochettino fiai.

https://www.youtube.com/watch?v=87MuQOGj0JY

AZ Alkmaar (holland) – Lyon (francia) 1:4 (0:2)
Helyszín: DSB Stadion (Alkmaar) Vezette: Madden (skót)
Gólszerzők: Jahanbakhsh (68., büntetőből) ill. Tousart (26.), Lacazette (45+2., 57.), Ferri (90+4.)

Szintén a Bajnokok Ligájából az Európa-ligába kerülő Lyon a holland AZ Alkmaar otthonában próbált előnyt szerezni a jövő heti hazai visszavágóra. Az első komoly helyzet a 12. percben adódott a hollandok előtt, Bel Hassani tört kapura majd a felső léc alá tartó löketét Lopes bámulatos védéssel hárította. A 26. percben szinte első komoly lehetőségét gólra váltotta a Lyon, Fekir passzából Tousart volt eredményes aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt védhetetlenül. A hazaiak nem tudtak válaszolni a franciák vezető góljára, hiába volt náluk többet a labda. A hajrában a Lyon másodszor is betalált, Tolisso tálalt Lacazette elé aki közelről nem hibázott és a bal alsóba lőtte franciák második gólját. Fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna az Alkmaar, Weghorst azonban kevéssel a kapu bal oldala mellé lőtt a 46. percben. Az 53. percben ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, de Bel Hassani ezúttal is fölé lőtt. Ahogy ilyenkor lenni szokott érkezett is az újabb vendég találat, az 57. percben Lacazette megszerezte második találatát is a mérkőzésen és csapata már 3 góllal vezetett. A folytatásban továbbra is voltak lehetőségei a hazaiaknak, a 64. percben Jahanbakhsh lövését védte bravúrral Lopes ezúttal is majd a szögletet követően Weghorst próbálkozását is fogta a Lyon portása. A 68. percben mégis összejött az Alkmaarnak a szépítő találat, Jahanbakhsh büntetőből volt eredményes miután Mammana a tizenhatoson belül szabálytalankodott. A végeredményt a ráadásban Ferri állította be így a franciák Hollandiában hengereltek és már az első mérkőzésen komoly előnyt szereztek. A mérkőzés további részében újabb találat nem született, így a franciák komoly előnnyel várhatják a hazai visszavágót.

https://www.youtube.com/watch?v=KYj_KE3uyoc

Képek: uefa.com

O.G.