Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Dzeko mesterhármassal ütötte ki a Villarrealt – videóval

Kiütötte az AC Roma a Villarrealt, így szinte eldőlt már a továbbjutás sorsa. A Sárga Tengeralattjáró nem sok jóra számíthat az olasz fővárosban. Az Anderlecht a Zenit ellen játszott, akiket már az első félidőben legyőztek. 

nainggolan_villarreal_roma16022017_17

Forrás: forzaroma.info

Villarreal – AS Roma: 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Emerson (32.), Dzeko (65. 79. 86.)
Sárga lapok:
Mario Gaspar (44.) ill. Peres (89.)
Kiállítás:   – ill. –

Egyenlő ellenfele volt a Villarreal a Romának, de szerencséje egyáltalán nem volt. Szépen támadtak a spanyolok, de többször lesen voltak, illetve pontatlanul passzoltak. A 20. percben Dzeko került a legközelebb a gólhoz, de lövése épp a bal kapufa mellett szállt el. A 24. percben Castillejo próbálkozott, miután egyedül tört be a tizenhatoson belülre, de a lövést nagyon elrontotta. A 31. percben Mario Gaspar lövését védte a kapus, de a 32. percben mégis a Roma szerezte meg a vezetést. Emerson készítette elő saját magának a helyet, majd kilőtte a jobb felső sarkot. Fantasztikus gól volt. A vendég csapat rövidpasszos játékot játszott, a Villarreal pedig a labdaszerzésekre alapozott.

A második félidő elején a Roma birtokolta a labdát, amennyit csak lehetett, és vártak a kedvező pillanatra, hogy támadást indíthassanak. Ezt követően néhány perc a Villarrealról szólt, akik beszorították az ellenfelet a saját kapujuk elé. Először Bakambu próbálkozott, de lövése a kapu felé szállt, aztán Mario Gaspar fejelt a kapu jobb oldala felé, de a kapus védett. Az 56. percben Castillejo távolról lőtt kapura, a kapu közepét célozta meg, lövését azonban Alisson nagyszerű mozdulattal védeni tudta. Hiába volt több próbálkozása a Villarrealnak a gól nem jött össze, nem úgy a Romának, akik a 65. percben növelték előnyüket. Salah passzolt a kapu elé Dzekonak, aki könnyedén passzolta be a labdát a hálóba. A gól után kicsit leült a meccs, majd a 75. percben szépíthetett volna a hazai csapat, amikor Nicola Sansone végzett el egy veszélyes szabadrúgást a tizenhatos előteréből, de Allison bravúrral megfogta a lövést. A kihagyott helyzetet megbüntette a Roma, hiszen a megszerezte a harmadik gólját is a 79. percben. Juan Jesus látta meg jól, hogy Dzeko elől várta a labdát, amit meg is kapott, majd a kapus mellett lőtte be azt a hálóba. Itt már teljesen szétesett a Villarreal, és már csak leszerette volna tudni a mérkőzést, aminek még közel sem volt vége, hiszen a 86. percben már a negyedik gólját lőtte meg a vendég csapat. Nainggolan indította Dzekót, aki a kapu előterében meg is kapta a labdát, majd szépen eltekerte azt a jobb alsó sarokba. A hazai csapat az utolsó perceket viszont már megúszta gól nélkül, de sok jóra már nem számíthat a visszavágón.


Anderlecht – Zenit Szentpétervár: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Acheampong (5. 31.)  ill. –
Sárga lapok:
Tielemans (17.), Thelin (20.) ill. Criscito (21.)
Kiállítás:   – ill. –

Már nagyon hamar, az 5. percben megszerezte a vezetést az Anderlecht. Frank Acheampong eresztett meg egy bombát a léc alá a kapu előteréből Stanciu beadását követően. A Zenit nem nagyon került helyzetbe egészen a 19. percig, amikor  Oleg Shatov fejelt a léc alá, de a kapus még védeni tudott. A 31. percben azonban ismét az Anderlecht szerzett gólt. Frank Acheampong tört be a büntetőterületre, majd ellőtte a labdát pontosan a bal felső sarokba. Egy perccel később Thelin növelhette volna még az előnyt kapáslövése után, de a kapus még épp beleért a labdába.

A második félidő már kicsit unalmasabban telt, az Anderlecht meg volt elégedve az eredménnyel. A Zenit próbált előretörni, de nem volt meg a túlzott erő a támadásaikban, és még így is a hazai csapat volt a veszélyesebb. A lefújásra az eredmény nem változott, így a belga csapat kényelmes előnnyel várhatja a visszavágót.