Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Előnyben a Fiorentina és a Köbenhavn!

Tudjuk mindannyian, hogy a minap épp Bajnokok Ligája forduló volt, amit ugyebár egy kis EL folytat. Ennek megfelelően csütörtök délutántól kezdve mérkőzés, mérkőzés hátán volt. Most a Fiorentina, a Ludogorets és az Olympiakos találkozóiról készültünk beszámolóval. 

200818622-00dee504-80bc-4590-9cf7-7325c7c84e24

Borussia Mönchengladbach  – Fiorentina 0:1 (0:1)
Helyszín: Mönchengladbach, Borussia-Park Játékvezető: Manzani (olasz)
Gólszerzők: Bernardeschi (44.)
Sárga lap: Bernardeschi (59.), Badelj (64.)
Piros lap: –

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer, Dahoud, Johnson – Stindl, Hazard Vezetőedző: Hecking

Fiorentina: Tatarusanu – Sanchez, Astori, Gonzalo Rodriguez – Tello, Badelj, Vecino, Olivera – Bernardeschi, Borja Valero – Kalinic Vezetőedző: Sousa

Semleges és hazai nézőknek igencsak szórakoztató és egyben idegesítő első félidőt kellett végiglesniük a Borussia-Parkban. A Gladbach,elképesztő dominanciát mutatott. Alapvetően a játék minden elemében verte a Fiort csak ugye egyben nem. Az pedig a gólok száma. Bár nem lehet azt mondani, hogy ne veszélyeztették volna a violák kapuját. Hazard, Wendt és Stindl is igencsak közel járt ahhoz, hogy a Borussia neve mellé egy, 1-s kerüljön az eredményjelzőn. A megannyi kihagyott helyzet megbosszulta magát. Az utolsó percben az olasz válogatott, Frederico Bernardeschi talált be szabadrúgásból, jó 22 méter távolságból. Bődületes találat volt.

A második félidőbe sem feltétlen a vendégek brillírozásáról szólt. Bár a védekezést is lehet egészen mesterien művelni. Mondjuk ők em úgy tették, de a németek így sem tudták feltörni őket. Ezzel le is lőttem a poént. Igen, Hazardék nem tudtak kiegyenlíteni, nem hogy nyerni. A Fior szépen ölte a játékukat és emellett esetenként komoly veszélyt is jelentett a hazaiak kapujára. Érdemi dolog azonban már nem történt. A lilák igencsak jó helyzetbe került ezzel a győzelemmel.

Olympiakos Pireus – Osmanlispor 0:0 (0:0)
Gólszezők: –

Nagyon nehéz feladat el é állította az embert ez a találkozó. Azt leszámítva, hogy a találkozón nem történt egy kiállításon kívül alapvetően semmi, még az iram sem verdeste a plafont. Ellenben fordítva. Mindenesetre a hazaiak többet tettek azért, hogy megszerezzék a vezetést. Jóval több támadást is vezettek, igaz nem bombázták szét a kaput. Talán majd a visszavágón sikerül nekik.

Ludogorets – FC Köbenhavn 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Keseru (81.) ill. Anicet (2.), Toutouh (53.)

Jól kezdték a csapatok a találkozót. Már a második percben megszerezte a vezetést a vendég gárda, igaz nem a saját játékosuk segítette hozzá őket a találathoz. Egy szögletet követen a labda pont Anicet fejére szállt, aki nem tudta irányítani a bogyót, így hibátlanul jutott a kapuba a játékszer. Hála az égnek nem ez volt az egyetlen találat. A második félidő elején, Falk tört be a tizenhatoson belülre, majd gurította le a labdát a Toutouhnak, aki szépen a hosszúba vágta a golyót. A hazaiaknak csak egy szépítésre futotta, de meg kell hagyni szépen végigtámadták a találkozót. Messze többet próbálkoztak. Majd a visszavágón talán beakadnak ez a helyzetek. Érdekesnek ígérkezik.

Szerző: Borbély Szabolcs