Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Fejet hajtott Oroszországban a Fener – VIDEÓVAL

Az Európa-liga 2016-2017-es kiírásának küzdelmei az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak, és a legjobb 32 csapat között az orosz Krasznodar és a török Fenerbahce összecsapása nyitotta a sort. A mérkőzés esélyesét nehéz volt megtippelni, de a Krasznodar hazai környezetben veszedelmes csapat hírében áll.

resized_4d9ec-1930_tur_picture_20170216_10971891_10971887Orosz öröm, török bánat (fotó: Yeni Safak)

A mérkőzést egyértelműen jobban kezdte a hazai csapat, olyannyira, hogy már a 4. minutumban vezetéshez jutottak! Wanderson csodálatos beadását egy fantasztikus csukafejessel juttatta Volkan Demirel kapujába Claesson, és máris a Krasznodarnál volt az előny!
Egyértelműen a zöld-feketék irányították az összecsapást, a Fener képtelen volt kibontakozni, hiába volt ott a kezdőcsapatban Lens, Emenike és Sow. Sok helyzet ugyanakkor nem alakult ki, a félidő hajrájában tudott majdnem duplázni a Krasznodar, Podberezkin kapáslövését azonban kivédte Volkan. Félidőben egy góllal vezettek a hazaiak.

A második játékrészben se javultak a törökök, továbbra is dominált az orosz együttes. Ugyanakkor a színvonal még mindig nem verdeste az egeket, igen kevés helyzetet láthattak a kilátogató nézők. Már a második játékrész közepén járt a mérkőzés, amikor a Fenerbahce végre eljutott kapura lövésig, ám Moussa Sow középre tartó lövését hárította Kritsyuk. A 80. percben nagyon közel járt ahhoz a hazai együttes, hogy megszerezze második gólját, ám Smolov próbálkozása kipattant a kapufáról! A meccs legvégén még Potuk késztette védésre a krasznodari kapust, ám Kritsyuk ezúttal is helyén volt, és hárította a lövést.
Végül maradt az 1-0, sovány előnyt szerzett a Krasznodar, viszont nagyon hiányozhat a Fenernek az idegenben szerzett gól.

Európa-liga, legjobb 32 – odavágó:

Krasznodar – Fenerbahce 1-0 (1-0)
Helyszín: Kuban Stadion – Krasznodar; Vezette: I. Kruzliak (szlovák)
Gól: Claesson (4′)

Videó a gólról:

https://www.youtube.com/watch?v=Hda-nBLBErE

Szerző: Draskovics Tamás