Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Ibrahimovic mesterhármasával szinte továbbjutott az MU! – VIDEÓVAL

Az Európa-liga 2016-2017-es kiírásának küzdelmei ma este továbbfolytatódtak a legjobb 32 mezőnyének összecsapásaival. A játéknap egyik legjobban várt meccse alighanem a Manchester United – Saint-Étienne találkozó volt, és aki az angol-francia csatára kapcsolt, nem is kellett csalódnia.

ibrahimovic.manchesterunited.2016.17.punizione.750x450Ibrahimovic célozza meg a francia kaput (fotó: calciomercato.com)

Az első félidőt jobban kezdték a vendégek, ugyanis az MU védelmében Eric Bailly két percen belül kétszer adta el hajmeresztő helyeken a labdát, a második után majdnem gólt is kaptak a hazaiak, de végül megúszták. Ezt követően azonban egyre inkább rátalált saját játékára a United, a 10. percben Martial löketét bravúrral kellett védenie Ruffiernek! Öt perccel később szabadrúgáshoz jutott ígéretes helyen az angol csapat, Ibrahimovic kapura is lőtte, ám a labda megpattant és le is lassult a sorfalon. Ruffier viszont elvetődött, a védők pedig csak szemmel verték a vánszorgó labdát, amely így áthaladt a gólvonalon. 1-0! Nagyon megélénkült a meccs, egy büntetőgyanús esetet is megúszott az MU, majd a 25. percben Paul Pogba kínálta meg parádés labdával a kilépő Matát, aki kapásból tüzelt, de Ruffier hárított. A 30. percben kiváló támadás végén Saivet lőtt, alig mellé. Egy perc se telt el, máris válaszoltak a hazaiak, Martial nagy szólóba kezdett, két embert is becsapott, lövését azonban Ruffier védte, majd Ibrahimovic lábáról közvetlen közelről kapu fölé pattant a játékszer! Ezután a Saint-Étienne következett, Hamouma készítette le Saivetnek a labdát, de a támadó mellé tüzelt.
A 40. percben kihagyta egyik legnagyobb helyzetét az ASSE, Monnet-Paquet kapta a labdát az ötösnél, de lövését blokkolta Smalling. Így szünetben a ManUnitednél volt az előny.

A szünetben cserélt Mourinho, Lingard állt be Fellaini helyére, alighanem csapata támadójátékával volt elégedetlen a portugál menedzser. Hamar események következtek, a 49. percben eljutott lesgólig az MU, Ibra vette be a kaput. A partjelző integetett, maradt az egy gólos hazai fór.
A második félidőben egyébként már nem játszott annyira veszélyesen a Saint-Étienne, jó szellemben folytatta a United. Martial csúnyán becsapta Malcuitot, Ruffiernek kellett résen lennie a röviden! Nem sokkal később Valencia lőtt el a kapu előtt, majd a 63. percben Paul Pogba fordult le gyönyörűen saját emberéről, majd ballal centikkel tekert mellé.
A francia játékos pár perccel ezután még közelebb járt a gólhoz: Daley Blind kiváló szabadrúgása után tisztán fejelt 5-6 méterről, ám a felső lécet találta telibe! A 73. percben viszont már a hazaiak mellé állt a szerencse, ugyanis a két cserejátékos, Selnaes és Roux összehoztak egy helyzetet, ám utóbbi kapu fölé emelt. Ezt a tékozlást pedig a 75. percben büntette a United: a szintén csereként beállt Rashford kígyózott el a védők között, középre adása után Ibrahimovic elé került a labda, aki meg is lőtte második gólját! 2-0.
A gól után szinte egyből ott lehetett volna a harmadik, de Lingard mellé lőtt. A Saint-Étienne-ben a hajrára már nem volt igazi erő, és a 88. percben talán a párharcot is eldöntötte az MU: Ibrahimovicot rúgták meg a tizenhatoson belül, tizenegyest kapott a vörös-fehér gárda: a sértett végezte el, be is lőtte, és eljutott első mesterhármasáig a ManUnited mezében! 3-0. Az utolsó percben Paul Pogba szabadrúgása még majdnem bement, de végül maradt a három gólos hazai vezetés a végén, masszív előnyt épített ki a visszavágóra José Mourinho alakulata.

Európa-liga, legjobb 32 – odavágó:

Manchester United – Saint-Étienne 3-0 (1-0)
Helyszín: Old Trafford – Manchester; Vezette: P. Karlovecz (cseh)
Gólok: Ibrahimovic (15., 75., 88. – tizenegyes) ill.
Sárga lapok: Martial (47.), Herrera (57.), Lingard (67.), P. Pogba (71.) ill. Pajot (64.)

Man. United: Romero – Valencia, Bailly, Smalling(c), Blind – Fellaini (Lingard 46.), Herrera, P. Pogba – Mata (Rashford 70.), Martial (Young 85.), Ibrahimovic. Vezetőedző: J. Mourinho

Saint-Étienne: Ruffier – Malcuit, Perrin(c), Theophile-Catherine, F. Pogba (Beric 79.) – Jorginho (Roux 65.), Veretout, Pajot (Selnaes 72.), Monnet-Paquet – Hamouma, Saivet. Vezetőedző: C. Galtier

Videón a gólok:

Szerző: Draskovics Tamás