Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az új tatabányai edzőt

Érdekes fejlemények vannak a Tatabányai FC-nél. Már szinte az össze játékos elhagyta a csapatot, az őszi tréner P. Nagy László már a megyei másodosztályban dolgozik, s négy nappal a tavaszi rajt előtt kinevezték az új trénert, aki Giovanni Scanu lett.

16681764_1092973730836419_6398073402839938302_nKép forrása: Tatabánya FC Facebook.

Igaz nagy kérdés kikkel vág neki a Bányász, hiszen az utánpótlás csapatokat a TFCE megvonta tőlük, az őszi keret jó része távozott, hiszen a tartozásokat nem egyenlítették ki feléjük így szedték a kalapjukat s távoztak. A napokban a Tatabányai FC hivatalos Facebook oldalán az alábbi közlemény jelent meg, melyet helyesírásból következtetően valószínűleg az olasz tulajdonos tehetett ki:

“A Tatabánya klub aktív és nem szűnt meg.lehetőség van követni a klubot.Valaki valakik nap nap temetik a klubot.A klubnak van új ugyvezetoje,van új staff.8 játékosunk akik büszkén viselik a Tatabánya mezet és készek a pályán teljesíteni.sajnos a többi játékos a fizetés elmaradások miatt inkább elhatralnak a vissza jóveteltol és hadjak tönkremeni a klubot ezáltal az elmaradt fizetésüket is elvesztik.csutortok este találkoztunk Molnár Tamás úral aki a TFCE felelőse és elnöke segítséget kertünk tőlük ,hogy adjanak játékosokat hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot és garantáljuk a játékosok fele az anyagiakat júniusig.Azt ígérte péntek delelott közli velünk a választ de ahogy előtte tette augusztus 30 óta nem válaszolt a mi megkeresésünkre.Az AGS SPORT küzdeni fog az utolsó percig ,nem fogja hagyni hogy tönkre mennyen azért mert mások szemelyes anyagi érdekeit előbbre helyezi mint egy nagy múltú klubot.Azonal várjuk a polgármester és a TFCE válaszát !!ne hagyjátok hogy egy 107 éves klub tönkre menjen.Az AGS sok hibát elkövetett próbáljuk javítani de nem akarjuk azt hogy minden felelősséget és hibát ránk haritsanak.Ne felejtsük el hogy ha nem vesszük át a klubot akkor mar nem létezne.a tartozások nagy sok ével ezelőttiek amiket próbáltunk le faragni de nem tudtuk mindet de nem fogjuk hagyni hogy a klub megszűnjön.bojkotaltak a játékosok ,szponzorok,politikusok senki nem segít az igazság az hogy sok ember érdeke a saját zsebet megtömni a TAOS pénzekkel.szeretnenk aki azt akarja hogy haljon meg a Tatabánya Fc az vállalja felés álljon a nyilvánosan elé és ne csak az AGSRe fogjon mindent.szeretnem kérni minden szurkoló segítséget hogy február 19 én folytassuk a bajnokságot és kezdjünk a klubert.” – áll a közleményben, melyet hiánytalanul és javítás nélkül tettünk ki.

Jelenleg két játékos rendelkezik szerződéssel a Tatabánya FC-vel, az egyik a korábbi szlovák válogatott középpályás Kamil Kopúnek, aki ősszel a magyar játékos szabályozás miatt nem lépett pályára, s már mindenki azt gondolta, hogy már elhagyta a várost. Az egykor a szlovák válogatottal a világbajnokságot is megjárt játékos, egykor a Haladás színeiben az NB I-ben is játszott. A másik a kapus Rigó Gábor, aki évekig a Fradi II. csapatának kötelékébe tartozott. Igaz mindig azt mondják végy egy jó kapust ott kezd el az építkezést, viszont két focistával nehéz lesz felvenni a versenyt. A klubot információink szerint kizárták az igazolásokból, játékos regisztrálásokból a tartozások végett. Egy biztos, vasárnap elvileg már meccset rendeznének a Gyirmót II. csapatával mérnék össze tudásukat a tatabányai focisták. Edző már van, játékos egyelőre kettő… Az biztos, hogy két focistával nem állhatnak ki, miután a szabályok nem engedélyezik.

Endrődi Dávid