Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Van mit javítania az élcsapatoknak – előzetes

Egy héttel korábban olyan történt a Bundesligában, melyre még nem nagyon volt példa. Az éllovas Bayern München kivételével a komplett élmezőny megbukott, a másodiktól a hetedik helyezettig egyik klub sem tudott pontot szerzeni. A 21. fordulóban javíthatnak az élmezőny tagjai, így Thomas Tuchel csapata a Borussia Dortmund is. A szakember alatt gy újabb pontvesztés gyanánt a pad is meginoghat. 

tuchel

Péntek:
20:30 Augsburg – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

A Leverkusen vendégjátékával rajtol a 21. forduló a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi négy mérkőzése egyaránt döntetlennel zárult, az Augsburg pedig még soha nem győzte le soros ellenfelét tétmérkőzésen.

Szombat:
15:30 Hertha BSC – Bayern München (Eurosport 2)
15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg
15:30 Eintracht Frankfurt – Ingolstadt
15:30 Mainz – Werder Bremen
15:30 Hoffenheim – Darmstadt
18:30 Hamburger SV – Freiburg (Eurosport 2)

Nagyon nehéz helyzetben van Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC kimondottan, vagy kimondatlanul, de pocsékul kezdte a tavaszt. Három vereség mellett egy győzelme van a fővárosiaknak, akik ezúttal a Bayern Münchent fogadják majd, így a pontszerzésre irányuló esélyek igen elenyészőnek mondhatóak. A felek legutóbbi 11 összecsapásán egyaránt a Bayern jött le győzelemmel a gyepről, aki pedig látta Ancelotti csapatának hét közi Arsenal elleni produktumát, az tudja, hogy a listavezető milyen formában van. Ellenben míg Dárdaiék egész héten erre a meccsre készülhettek, addig Müllerék csak csütörtökön tudtak ráfordulni a berlini vendégjátékra.

Hetek óta formán kívül játszik a Borussia Dortmund, a csapat és a vezetőedző Thomas Tuchel pedig egyre több kritikát kap. Egy hete a sereghajtó Darmstadt vendégeként kaptak ki, ráadásul egy hétközi meccs is a csapat háta mögött van egy Lisszaboni vereséggel és utazással. Tetőzi a gondokat több játékos sérülése és a Südtribüne bezárása a Leipzig elleni meccsen történtek margóján. nagyon furcsa lesz a 25 ezer férőhelyes állólelátó a kapu mögött közönség nélkül.  Tuchel alatt egy a Wolfsburg elleni fiaskó alkalmával meginoghatna a kispad. A felek legutóbbi két egymás elleni mérkőzését 5:1-re egyaránt a BVB nyert.

A harmadik helyezett Eintracht Frankfurt a kiesőjelölt Ingolstadt ellen javíthat a Leverkusen elleni 3:0-ás sima vereségen. A Mainz és a Werder Bremen meccse alsóházi csatát hoz. Utóbbi hat meccs nem nyert meccset, négy tavaszi bajnokiját pedig egyaránt elbukta. A Hoffenheim veretlenül fordult a tavasza, most azonban már kettő is ékesíti a csapat eredménysorát. A Dortmund ellen legutóbb győzelmet arató, de még mindig seregható Darmstadt ellen javíthatnak Szalai Ádámék, hiszen egy hete a Wolfsburg otthonában szenvedtek vereséget.

A szombati játéknap zárásaként a Hamburg hazai pályán fogadja a roppant hullámzóan teljesítő Freiburgot. A HSV zsinórban két meccset nyert, három győzeelmes szériát pedig emberemlékezet óta nem produkált kis túlzással.

Vasárnap:
15:30 Mönchengladbach – RB Leipzig (Eurosport 2)
17:30 1. FC Köln – Schalke 04 (Eurosport 2)

Kipukkadni látszik az RB Leipzig, mely még így is bőven második, de legutóbbi két meccsén egyaránt vereséget szenvedett a Gulácsi Péter által fémjelzett gárda. A Hamburg elleni hazai vereség sokkoló volt, a Mönchengladbach vendégeként pedig nem ígérkezik könnyű meccs. A Borussia ősszel is azon kevesek egyike volt, aki pontot tudott rabolni az újonc ellen, ráadásul egy három meccses győzelmi szériájuk is van. Hátrányukra szól, hogy csütörtökön nagyon kemény Európa-liga mérkőzést játszottak a Fiorentina ellen.

A forduló zárómeccsére Kölnben kerül sor, a Schalke az Európa-ligában meggyőző volt, ám biztosan fáradtabb lesz, mint vendéglátója.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.02.17. 173621

A góllövőlista élemzőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017.02.17. 173650