Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Juve átgázolt a Palermón – videóval

Az éllovas torinói klub a magyarjaival a kezdőben felvértezett Palermo csapatát ütötte ki az olasz élvonal, azaz a Serie A 25. fordulójának nyitómeccsén. A találkozó során Dybala lőtte a Juve góljainak felét.

IMG_20170217_225022

Dybalát duplán éltethették a társai és a Juve szurkolói is (forrás: twitter.com/juventusfcen)

Magyar szempontból örömteli esemény volt azt látni, hogy a sereghajtó Palermo kezdőjében a listavezető Juventus otthonában Balogh és Sallai is helyet kapott a csatársorban.

A 10. minutumban a hazaiak kis híján előnybe kerültek, amikor Dybala szabadrúgása után a labda a kapufát találta el! Három perccel ezután Higuaín talált volna be, de Posavec menteni tudott, ám a labda kipattant, azt pedig Marchisio bevágta, előnybe került a Juve (1-0). Fél óra, és négy perc elteltével Dybala igyekezett növelni csapata előnyét, ám lapos lövése a kapusé lett. A 40. minutumban viszont már nem hibázott Dybala, akinek ezúttal jól sikerült szabadrúgása, és nagyszerű gólt szerzett (2-0). Jobban dominált az első félidőben a Juventus, mezőnyben is sikerült a Palermo fölé nőnie.

A 63. minutumban növelte előnyét a hazai gárda, amikor Higuaín Posavec fölött átemelve a labdát szerzett gólt (3-0). Elég simának tűnt eddig a dolog, de a Palermo próbált szépíteni, ráadásul az egyik magyar révén! A 67. minutumban Sallai érkezett fejjel a beadásra, de próbálkozása Buffon kapuja mellé ment. Sallai 71 percet tölthetett a pályán, a helyére Embalo érkezett, majd Baloghot a 82. minutumban Diamanti váltotta a vendégeknél. A hajrában újra villant Dybala, aki duplázni tudott, és csapata góljai felét szerezte ezzel! A 89. percben a szintén korábban gólt szerző Higuaín szolgálta ki a társát (4-0). A hosszabbításban azért összejött a vendégek szépítő találata, amely Chochev nevéhez fűződik – a 93. percben Diamanti beadása után fejelt a kapuba (4-1). Ennek ellenére nagyon simán nyert újból a Juventus, amely megállíthatatlannak tűnik, míg a Palermo továbbra sincs valami rózsás helyzetben.

Serie A – 25. forduló
Juventus – Palermo 4-1 (1-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torinó. Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Marchisio (34.), Dybala (40., 89.), Higuaín (63.), ill. Chochev (90+3.)
Sárga lapok: Marchisio (36.), ill. Goldaniga (4.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon – Daniel Alves, Bonucci, Benatia, Asamoah – Khedira (Lemina 46.), Marchisio (Rincon 75.) – Pjaca, Dybala, Sturaro (Cuadrado 70.) – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Palermo: Posavec – Rispoli, Goldaniga, Andelkovic, Aleesami – Bruno Henrique, Jajalo (Sunjic 51.) – Sallai (Embalo 71.), Nestorovski, Balogh (Diamanti 82.). Vezetőedző: Luis Diego López

Nagy Dávid