Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dupla rangadó a 25. fordulóban! – Előzetes

Újabb hétvége, újabb olasz forduló! Eljött a Serie A 25. menete a csapatoknak, ahol két igazán pikáns rangadónak lehetünk a szemtanúi. Márpedig miért is ne néznénk az olasz csapatokat, akik a nemzetközi porondon is jól szórakoztatták a közönséget.

serie-a-2017-2

Ezúttal egy nappal kezdődik előbb a forduló, mint úgy általánosságban. A Juventus BL szereplése miatt a Juve- Palermo találkozó pénteken kerül megrendezésre. Továbbá szombaton kettő, vasárnap pedig hét találkozót rendeznek meg.

Péntek:
20:45 Juventus – Palermo

Mint fentebb említésre került, a zebráknak lesz a hét közepén egy nemzetközi szereplésük a Porto ellen, ezért kerül megrendezésre a találkozó pénteken. Ennek megfelelően, a csapat valószínűsíthetően egy tartalékosabb kerettel fog pályára lépni. Pedig nem biztos, hogy megéri pihentetni a kirakatcsapatot a Palermo ellen, akik az elmúlt fordulókban elkezdtek pontokat gyűjtögetni. Ráadásul a Napoli ellen is sikerült egy döntetlent kiharcolni. Masszívabbak lettek és erre oda kell figyelni.

Szombat:
18:00 Atalanta–Crotone
20:45 Empoli – Lazio

Két mérkőzés, két egyértelmű esélyessel. A Lazio és az Atalanta kiemelkedik a találkozókban. Az előbbieknek muszáj less javítaniuk a Milan elleni elhullajtott pontot, míg az utóbbiak annyira Európa küszöbén állnak , hogy most már vétek lenne onnan lelépni.

Vasárnap:
12:30 Bologna – Inter
15:00 Chievo – Napoli
15:00 Pescara – Genoa
15:00 Sampdoria – Cagliari
15:00 Udinese – Sassuolo 
18:00 AS Roma – Torino
20:45 AC Milan – Fiorentina

A vasárnapi játéknapot az Inter indítja a jobb időket is megélt Bologna ellenében. A hazaiak jól vették a Juve elleni vereség utáni első akadályt (Empoli) és szeretnének tapadni a dobogón lévő csapatokra, míg a Bologna lassan a kiesés ellen kell majd küzdenie. Remélhetőleg Nagy Ádám ezúttal szerepet kap.

Ezt követően jön a Napoli találkozója, ami azért is lesz érdekes, mert a déliek egy nem túl szép verésbe futottak bele a Real Madrid ellenében és ez a fejekre nagyon is kihathat. Bár persze így is bőven ők a találkozó esélyesei.

A délután meccseket követően jönnek az igazi rangadók. Előbb a Roma fogadja a Torinot, majd a Milan a Fiorentinat. Meglehetősen izgalmasnak ígérkeznek ezek az összecsapások, ugyanis a farkasok igencsak jó formának örvendenek, ahogy a bikák is kezdenek újra lendületbe jönni. Legutóbb Mihajlovic csapata szépen elverte Spalletti fiait. Római oldalról ideje lenne visszavágni ezért.

Sousa mester tanítványai is jelesre vizsgáztak hét közben az EL-ben, ahol a Mönchengladbachot verték meg idegenben. Most egy hasonló teljesítményt kellene lerakniuk az asztalra, az ellen a Milan ellen, aki nem ismer vesztes helyzetet. Tudjuk nagyon jól, hogy még kilenc emberrel is képesek felszántani a pályát. Egy ilyen lendület ellen komoly energiákat kell majd mozgósítania a violáknak, ami ugye azért less nehéz, mert van már egyszer kilencven perc a lábukban.

A Serie A jelenlegi állása 24 fordulót követően:

Untitled

Szerző: Borbély Szabolcs