Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdaiék a hajrában buktak pontokat

Nagy kihívással nézett szembe Dárdai Pál együttese a Bundesliga 21. fordulójában. A Hertha hazai pályán fogadta a listavezető Bayern Münchent. A berliniek mindenképpen meg szerették volna nehezíteni a bajorok dolgát.

9133_hertha-mainz-1314_10_1024x576

A 19. percben került ígéretes helyzetbe a Bayern München. Müller kapott ígéretes passzt, de lövését Jarstein semlegesíteni tudta. A 21. percben megszerezte a vezetést a Hertha. Plattenhardt ívelte be remekül a labdát. Ibisevic az ötösön belülről remekül lőtte a hálóba a labdát. Hiába állt Neuer a rövid sarkon, esélye sem volt hárítani a löketet. A 38. percben Ibesevic neve mellett már két gól szerepelhetett volna, de a partjelző les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az 50. percben a Hertha ismét gólhelyzetbe került. Ibisevic labdája azonban nem talált kaput. A 67. percben vitatott helyzet alakult ki a mérkőzésen. Robben került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem fújt a sípjába, így a bajorok reklamálása ellenére tovább folytatódott a játék, és elmaradt a büntető. A Bayern végig nyomott a második félidőben, és a kérdés az volt, hogy a berlini védelem meddig tudja tartani ezeket a rohamokat. A meccs végén tört meg a berlini védelem. Az utolsó utáni percben, Lewandowski talált be. Ezzel pontot tudott menteni a vendégeknek.

Hertha BSC – Bayern München 1:1 (1:0)
Helyszín: Olympiastadion, Berlin Vezette: Ittrich
Gólszerző: Ibisevic (21.) ill. Lewandowski (96.)
Sárga lap: – ill. Hummels (64.), Lewandowski (66.), Alonso (69.)
Kiállítva: – ill. –

Hertha BSC:  Jarstein – Pekarik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark – Haraguchi (Lustenberger 93.), Darida, Skjelbred, Kalou (Mittelstadt 92.) – Ibisevic (Esswein 87.) Vezetőedző: Dárdai

Bayern München: Neuer – Lahm, Hummels, Alaba, Bernat – Vidal (Lewandowski 61.), Kimmich (Alonso 61.) – Robben, Alcantara, Costa – Müller Vezetőedző: Ancelotti

https://www.youtube.com/watch?v=eKiBjZc_WA8

kép: herthabsc.de

Nagy Gábor