Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Újra győzött a Dortmund

A Bundesliga 21. fordulójában a Borussia Dortmundnak hazai pályán kellett bizonyítania. Az ellenfél az idei szezonban gyengélkedő, és jelenleg csak a tabella alján helyet foglaló Wolfsburg volt.

borussia-dortmund-celebrate-rieverderby_3374380

A Darmstadt, illetve a Benfica elleni vereséget akarta feledtetni a mai hazai mérkőzésen a Borussia Dortmund. Már az első félidőben jól kezdődött a sárga-feketéknek a mérkőzés. A 20. percben Bruma talált be a kapuba, ám ennek a hazai közönség örülhetett, mivel a wolfsburgi ketrecbe hullott be a labda. Az első játékrészben be kellett érni ezzel az egy találattal.

A második játékrészben 3 percet kellett várni az első dortmundi gólra. Ezt már Weigl juttatta be a wolfsburgi kapuba, így már 2 gólos volt a hazaiak előnye. Az 59. percig kellett várni a harmadik találatra. A gólszerző Dembele volt. Ezzel a győzelemmel a Dortmund kapaszkodik felfelé a tabellán, de még mindig 5 pont a hátránya a második helyezett Lipcsével szemben.

Borussia Dortmund – Wolfsburg 3:0 (1:0)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund Vezette: Perl
Gólszerzők: Piszczek (48.), Dembele (59.) ill. Bruma (20. öngól)
Sárga lap: Weigl (53.), Schürrle (89.) ill. Bruma (89.)
Kiállítva: – ill. –

Borussia Dortmund: Burki – Piszczek, Ginter, Bartra, Schmelzer – Weigl (Merino 81.) – Schürrle, Castro, Dembele (Kagawa 73.), Reus (Pulisic 67.) – Aubameyang Vezetőedző: Tuchel

Wolfsburg: Benaglio – Bruma, Luiz Gustavo, Rodriguez – Arnold, Gerhardt – Vieirinha (Blaszczykowski  75.), Seguin, Horn – Malli, Gomez (de Madiba 60.) Vezetőedző: Ismael

https://www.youtube.com/watch?v=VECNhmeZQks

Kép: 365dm.com