Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Ötödosztályú kiscsapat csinált csodát, kiesett a PL címvédője – videóval

Hétvégén rendezték az FA-kupa nyolcaddöntőit a ködös Albionban. Több élvonalbeli klub is alsóbb osztályú ellenféllel találta szembe magát. A PL-ben szereplő Burnley a Lincoln együttesét, a Middlesbrough az Oxford-ot míg a Leicester a Milwall otthonában vendégeskedett.

4753

Burnley – Lincoln City 0:1 (0:0)
Helyszín: Turf Moor (Burnley)  Vezette: Scott
Gólszerzők: Raggett (89.)

A Premier Leauge-ben újonc Burnely hazai pályán fogadta a ötödik vonalban listavezető Lincoln City csapatát. A mérkőzésen végig a Burnley játszott fölényben, de nem sikerült a kapuba találniuk, összesen 17 alkalommal lőttek kapura Dyche tanítványai. A vendégek pedig óriási meglepetésre a 89. percben egyetlen kaput eltaláló lövésükből megszerezték a győzelemet és a továbbjutást. Ezzel pedig rekordot döntött a Lincoln City, ugyanis az FA-kupa történetében először szerepelhet nem ligában szereplő csapat a negyeddöntőben.

https://www.youtube.com/watch?v=N1o4x1fh5QI

2739

Middlesbrough – Oxford 3:2 (2:0)
Helyszín: Riverside Stadion (Middlesbrough) Vezette: Marriner
Gólszerzők: Leadbitter (26., büntetőből), Gestede (34.), Stuani (86.) ill. Maguire (64.), Martinez (66.)

A Premier League-ben szereplő Middlesbroug ellenfele az FA-kupa nyolcaddöntőjében a harmadosztályú Oxford United együttese volt. A hazaiak 34 percnyi játék után úgy tűnt eldöntötték a továbbjutást, előbb a 26. percben Leadbitter talált be büntetőből majd az új szerzemény Gestede növelte a Boro előnyét a 34. percben. A vendégek a második játékrészben nem adták meg könnyen magukat és egy perc alatt visszajöttek a mérkőzésbe, a 64. percben Maguire szépített majd nem sokkal a szépítő gól után azonnal egyenlített Martinez a 66. percben. Sokáig úgy tűnt pedig az élvonalbeli Middlesbrough sem bír meglepetésre alsóbb oszályú ellenfelélével és ismétlésre kényszerül az Oxford United otthonában, de érkezett a 86. percben Stuani és a negyeddöntőbe lőtte a hazaiakat.

https://www.youtube.com/watch?v=zoiy-0bw9fg

Milwall – Leicester City  1:0 (0:0)
Helyszín: The Den (London)  Vezette: Pawson
Gólszerzők: Cummings (90.)

Komoly gödörben volt  a Premier League címvédője a Leicester City a mérkőzés előtt. A rókák várakozásokon alul teljesítenek az egész szezonban és ezúttal a harmadik ligában szereplő Milwall csapata volt Ranieri csapatának az ellenfele az FA-kupa negyeddöntőjében. A hazaik már az 52. percben emberhátrányba kerültek, de ennek ellenére is kiharcolták a továbbjutást és kiejtették a PL címvédőjét az FA-kupában és bejutottak a negyeddöntőbe. A mérkőzés győztes találatát a véghajrában Cummings szerezte a 90. percben.

https://www.youtube.com/watch?v=4BuI1mJlQaQ

Képek: theguardian.com

O.G.