Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Pedro befejelte a legjobb nyolcba a Chelsea-t – videóval

Az FA-kupa szombati nyolcaddöntőit a Chelsea vendégjátéka zárta a Wolverhampton otthonában. A farkasok az előző fordulóban óriási bravúrt hajtottak végre az Anfield Roadon búcsúztatták a Liverpoolt.

2498

Wolverhamtpon – Chelsea 0:2 (0:0)
Helyszín: Molineux Stadion (Wolverhampton) Vezette: Moss
Gólszerzők: Pedro (65.), Diego Costa (89.)
Sárga lap: Saville (21.), Weimann (33.) ill. Pedro (49.)
Kiállítva:

Wolverhampton: Ikeme – Doherty, Hause, Batth, Coady – Edwards, Costa, Saville (Saiss 84.), Price – Bodvarsson (84.), Weimann (Wilson 76.) . Vezetőedző: Lambert

Chelsea: Begovic – Zouma, Terry, Aké – Moses, Chalobah, Fabregas, Pedro (Azpilicueta 73.) – Willian (Kanté 80.), Hazard (Loftus-Cheek 86.), Costa. Vezetőedző: Conte

Az előző forduló egyik legnagyobb meglepetését produkáló Wolverhamtpon, ezúttal is egy nagycsapattal került szembe az FA-kupában. A farkasok ellenfele a PL-ben magabiztosan nyolc ponttal vezető Chelsea együttese volt. A farkasok már a mérkőzés elején jelezték ők bizony innen is továbbszeretnének jutni és a találkozó ötödik percében óriási helyzetet puskáztak el a hazaiak, Saville vette át remekül a labdát és remekül lőtt kapura azonban a lövése a bal kapufán csattant a hazaiak legnagyobb bánatára. Az első negyedóra végéhez közeledve a vendégek is villantak azonban Moses és Fabregas összjátékát követően kimaradt a londoni kékek lehetősége is. A vendégek hiáb birtokolták többet a játékszer ez komoly helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, a hazaiak fegyelmezett védekezése komoly fejtörtést okozott Conte csapatának is. Hiába pihentette több alapemberét is főlega védelemben Conte az első játékrészben mindössze két kaput eltaláló lövése volt az olasz menedzser csapatának.

4324

Fordulás követően is a vendégek fölénye érvényesült, azonban egészen a 62. percig nem igazán tudtak komoly lehetőséget kialakítani. Ekkor Diego Costa cselezgetett a tizenhatoson belül, ami után az oldalhálót lőtte telibe. Három perccel később már gólnak örülhettek a vendégek, Willian és Hazard összjátékát követően a brazil tekerte középre a labdát az üresen érkező Pedro pedig zavartalanul fejelhetett a Wolves bal alsó sarkába, Ikeme ezúttal tehetetlen volt. A mérkőzés további részében próbált egyenlíteni a hazai együttes azonban ez nem jött össze. A hajrában Willian eldönthette volna a továbbjutás sorsát, azonban a hazaiak védője Hause az utolsó pillanatban odaért és menteni tudott a brazil elől. A 85. percben Fabregas ajtó ablak helyzetet puskázott el, a spanyol csúnyán a kapu mellé lőtte a ziccerét. A 89. percben a vendégek gólgyárosa Diego Costa biztosította be a Chelsea továbbjutását, miután kilőtte a bal alsót.

https://www.youtube.com/watch?v=cg2Ge7KkuvM

https://www.youtube.com/watch?v=DE8FeOe33AY

Képek: theguardian.com

O.G.