Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi X a Nagyerdőben

A Ferencvárosnak rendkívül fontos a három pont a debreceni meccsen, hiszen a Videoton délutáni győzelmének köszönhetően, egy esetleges pontveszteség után már óriási hátrányban lennének hiszen a 6 illetve 7 pont az már egy ilyen erős Vidivel szemben majdhogynem ledolgozhatatlan. A hazaiaknak pedig a kiesés elleni küzdelemben minden egyes pont létfontosságú.

debre2016040200724.hu

Télen a debreceni vezetők elküldték a légiósok egy részét, hogy minél több sajátnevelésű fiatalt vessen be az edző, erre fel az új igazolások közül Feltscher és Handzic mellett Osváth az egyetlen magyar is kezdett, míg Suk a padon foglalt helyet. Azért ifjú focistát is nevezett a meccsre Pontes edző, Kóródi Nándor és a nyíregyházi kölcsönből visszatért Barna Szabolcs is a kispadon foglalhatott helyet. A Fradinál a múlt heti kupameccsen kezdők közül az eltiltott Gerát Hajnal míg a valószínűleg sérült Djuricint Radó pótolta. Thomas Doll is maga mellé ültetett egy ifjút Kundrák Norbert személyében, aki végigcsinálta a téli alapozást felnőttekkel. Viszont, ha maga mellé nézett a fiatal focista válogatottakat láthatott, hiszen ott ült Varga Roland, Lovrencsics Gergő és Bognár István mellett a dél-koreai Ryu is. Ő egyébként egy ismerőst is köszönhetett hiszen földije Suk szintén válogatott focista.  A Fradiban kezdett a két német Julian Koch és Janek Sternberg mellett a Honvéd ellen gólt szerző nigeri Amadou Moutari, így három NB I-es újonccal vágtak neki a mérkőzésnek, a debreceni (Feltscher, Handzic) szemben.

A Fradi ősszel hazai pályán könnyedén verte a DVSC – t 3-1, míg mikor utoljára Debrecenben járt vereséget szenvedett, igaz azzal a zakóval is begyűjtötték a bajnoki címet. Később pedig a kupából kiverték a Lokit, úgyhogy akkor megvolt a visszavágás, de most nem engedhették meg maguknak, hogy vereséget szenvedjenek. A Lokiban a megengedett öt helyett hét külföldivel állt ki, nemhiába övék a legjobb magyar utánpótlás nevelő intézet… A mérkőzés előzményéhez tartozik még, hogy ezen a mérkőzésen megjelent a Fradi-tábor, a hazai szektorokba vettek jegyeket, s kiváló hangulatot teremtettek. Igaz ne legyünk igazságtalanok a Loki-ultrák is kilátogattak, s ők is buzdították övéiket.

holmangera629Gera (zöldben) ma eltiltását töltötte (nso.hu)

A hatodik minutumban hirtelen a Fradi kapuja előtt termett a Debrecen, Holman adott Handzicnak, de a bosnáyk elől az utolsó pillanatban Leandro haza pöccintette a lasztit. A nyolcadik percben írhatjuk fel az első vendéghelyzetet, mikor is Hajnal szabadrúgására Dilaver érkezett, de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A hazaiak kezdőjéből Jovanovic és Holman egykor a Fradiban játszott, míg Leandro két fradista korszaka között egy pár évet lehúzott a Cívis – városban. A mai mérkőzésre 7.100 fizető néző látogatott ki, mely a kiesés elől menekülő Debrecennél szezoncsúcsnak számít. A tizennyolcadik percben Hajnal szöglete után Böde levette a labdát, de cselei nem jöttek össze Brkovicssal szemben, s a szerb védő felszabadított. Huszadik percben Hajnal újabb szabadrúgása Koch fejére szállt, de a védő mellé fejelte az óriási lehetőséget. A huszonnyolcadik percben Kleinheisler megmentette az alapvonalnál a labdát, odapasszolta Hajnalnak aki kiválóan indította Radót, a támadó az ötös sarkáról lőtt, de Danilovicsba. A harmincadik minutumban egy szöglet után Mészáros elé került a játékszer, de ő a kapu felé ívelt. A szurkolók először meghatározták, hogy mennyire gyengén játszik a csapatuk, majd buzdításba kezdtek. A harminckettedik percben Ferenczi lerántotta Radót a büntetőterületen belül, de a bíró továbbot intett. Majd egy Hajnal-szöglet után Danilovics szabadított fel a felrobbanó Böde elől, így újabb sarokrúgást lőhetett a középpályás. Az ősszel többször bírált Hajnal ezen a meccsen eddig kiválóan osztogatott. A játékosok futottak – küzdöttek a mérkőzésen, igaz a kapusoknak eddig igazán (sőt talán semmilyen) védést nem kellett bemutatniuk. A harmincnyolcadik percben a venezuelai Feltscher megunta a tehetetlenséget, s végül húsz méterről lőtt, s Dibusz védett. Az egyetlen igazi kapura lövést jegyezhettük fel ekkor ugyanis a későbbiekben sem volt löket, így maradt a félidőre a 0-0.

Ferencvaros_720Holman Dávid volt a mérkőzés legjobbja (dvsc.hu)

A második játékrész is ugyanúgy kezdődött, mint ahogy az első telt, küzdöttek a csapatok, de helyzetek nem igazán adódtak, mígnem a nigeri Moutari kapott kiváló indítást Kochtól ő meghúzta a jobb szélt, s majdnem az alapvonalról leadott beadásos lövése a kapufáról pattant ki. Az ötvenhetedik percben Ferenczi szép csellel csapta be Botka Endrét, de az úgy tizenhét méterről megeresztett lövése elkerülte a kaput. A hatvanhatodik percben beállt Suk, aki a héten került kölcsönbe Debrecenbe az FC Portó együttesétől, s róla tudni kell, hogy hárommillió eurós értékével a legdrágább játékos az NB I-ben. Julian Koch megsérült, aki Handzic becsúszása után lent maradt helyére pedig Oliver Hüsing állt be. Igaz picivel előbb, mint honfitársa lejött volna, ezért kapott ő is egy sárgalapot. A hetvenharmadik percben óriási debreceni lehetőség, Suk adott középre s Holman félfordulattal a kapu mellé tette kapásból. Az eset után Moutari helyére Lovrencsics Gergő állt. De Thomas Doll irigyelte az ellenfélnél játszó dél-koreai játékát, ezért az ő koreai játékosát is magához intette. Ezzel el is lőtte mindhárom cserelehetőségét. A hetvenhetedik percben Botka kiváló labdát adott Lovrencsicsnek ő visszagurította Radónak, s a korábbi szombathelyi támadó lövését könnyedén védte Danilovics. Pedig óriási helyzet volt. A nyolcvanadik percben újabb Fradi-helyzet Lovrencsics futott el megint a jobbon középre gurított Böde nem tudta átvenni, de Ryu elé került aki gyenge lövését Danilovics védte. A nyolcvanharmadik percben Pontes bevetette Chukát, aki ősszel sérülése miatt csak tizenhét percet tudott játszani, ennek ellenére télen Kínába vitték volna egymillió dollárért, de ő maradt, mert bizonyítani akar. A nyolcvanhetedik percben Sternberg végre meglódult a bal oldalon beadásába beleért egy védő, így jöhetett a szöglet. Kleinheisler végezte el, viszont jóval gyengébben mint amiket korábban Hajnal lőtt. A nyolcvankilencedik percben Sternberg végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos előteréből, majd Radó középről rálőtte, Danilovics nagyot védett, majd egy újabb lövést is mentettek a debreceniek, végül Kleinheisler középen saját csapattársát lőtte ki. A kilencvenkettedik percben a DVSC – saját nevelésű játékosa Kóródi esett át a tűzkeresztségen.

A mérkőzésen végül gól nem esett, így a Fradi már az első tavaszi forduló után óriási hátrányba került, hiszen hat pontra van tőle a vezető Videoton és Budapest Honvéd.

Debrecen – Ferencváros 0-0 (0-0)
Gól: –
Sárgalapok: Osváth (67.p) ill. Hüsing (68.p), Moutari (69.p)

Debrecen: Danilovics – Osváth, Brkovics, Mészáros, Ferenczi – Filip, Sekulic – Jovanovic, Holman (Kóródi 92.p), Feltscher (Suk 66.p) – Handzic (Chuka 83.p) vezetőedző: Leonel Pontes
Ferencváros: Dibusz – Botka, Koch (Hüsing 68.p), Leandro, Sternberg – Dilaver, Hajnal (Ryu 75.p) – Radó, Kleinheisler, Moutari (Lovrencsics 74.p) – Böde vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid