Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamburgból csent pontot a Freiburg! – videóval

A Markus Gisdol vezette Hamburg a Christian Streich által irányított Freiburgot látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának szombati játéknapján. 

461DB174-D8B4-4F27-A0E8-389128155166

Hamburg – Freiburg 2-2 (1-1)
Gólszerzők:
Hunt(15.), Gregoritsch(58.) ill. Philipp(23.), Grifo(72.)

A találkozó első veszélyesebb szituációjáig mindössze hat percet kellett várni, amelyet a vendég együttes javára jegyezhettünk fel. Ekkor Günter átadása után Nils Petersen kiszorított helyzetben a kapufát találta el. A 15. minutumban a hazai gárda gyakorlatilag első komolyabb zicceréből megszerezte a vezetést, Holtby passzát követően Aaron Hunt vette be az ellenfél hálóját. A vendéglátók nem örülhettek sokáig, hiszen a 23. percben egalizálni tudott a Freiburg, Petersen átadása után Philipp volt eredményes. A 30. minutumban rendkívül közel járt ahhoz Streich legénysége, hogy megfordítsa a meccs állását, ám Abrashi ordító helyzetben jócskán a léc fölé vágta a labdát. 

A fordulás után ismételten a Hamburg szerezte meg a vezetést, az 58. percben Sakai átadását követően a csereként beállt Gregoritsch szerzett gólt. A hazaiak ezúttal sem húzták túlságosan sokáig, hiszen a 72. minutumban Grifo révén újra egyenlíteni tudtak a vendégek! A 86. percben Torrejon buktatta Aaron Huntot a tizenhatoson belül, aminek köszönhetően a játékvezető büntetőt ítélt a Hamburg számára. A sértett azonban végül nem tudta értékesíteni a tizenegyest, mivel Schwolow hárítani tudta. A találkozó folyamán mindkét együttes közel állt a három pont esetleges megszerzéséhez, a véghajrában értelemszerűen pedig a hazaiakra igaz ez az állítás. Nos, ebből kifolyólag összességében tehát igazságos eredmény született.

Videós összefoglalóért KATT! 

Németh Boldizsár