Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Interjú: Mervó Bence búcsúzik Wrocławtól

Mervó Bence két hét híján egy éve, 2016. február 29-én került a Śląsk WrocƗaw csapatához kölcsönbe a svájci FC Siontól. Ezalatt az egy esztendő alatt 22 bajnoki és kupamérkőzésen lépett pályára a WKS színeiben, 5 alkalommal (4 bajnoki és 1 kupatalálat) zörgette meg az ellenfelek hálóját. Megkérdeztük Bencét, hogyan látja ezt az időszakot. A cikket a Fociclub.hu társoldala, az ekstaklasa.hu készítette. 

14691901653937485_original

– Hogyan gondolsz vissza a Wrocławban eltöltött egy évre? Mit emelnél ki pozitívumként? 
Mervó Bence: Nagyon megszerettem a várost, a klubot, szurkolókat, a lengyeleket. Szóval én örülök, hogy itt lehettem WrocƗawban. Érezni lehet a magyar-lengyel barátságot. Hamar befogadtak és annak is örültem, hogy nagyon sokan azt akarták, hogy maradjak még és ne menjek el. Szóval örülök, hogy itt lehettem.

– Mennyit fejlődtél ezen időszak alatt érzésed szerint? Van esetleg benned valami hiányérzet?
Mervó Bence: Nagyon sokat fejlődtem, főképp keménységben és fizikálisan, valamint ezenkívül taktikailag is. Hiányérzetem azzal kapcsolatban van, hogy ősszel nem lett jól összerakva a csapat, sok új játékos jött. Személy szerint a tavaszi csapatból, aki elment azokat megtartottam volna, mert ők beváltak. Szeretnék még természetesen nagyon sokat fejlődni. A munkában hiszek, hogy az mindig kifizetődik.

– Szerinted meddig juthat el a Śląsk idén az Ekstraklasában? Miben kell a csapatnak előre lépnie?
Mervó Bence: Több labdát kell adni a csatároknak, mert labda nélkül nem lehet gólt rúgni. Én bízok benne, hogy jól fog sikerülni a tavasz és remélem lesz időm kint szurkolni legalább 1 mérkőzésen tavasszal. Végül, de nem utolsósorban: „Hej Śląsk”! Remélem a pályafutásom alatt megadatik még játszani a zöldeknél!

Forrás: a FociClub.hu társoldala, az ekstraklasa.hu