Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kitart az Atleti lendülete – Gameiro volt a nyerőember – videó!

A spanyol bajnokság 23. fordulójában az Atletico Madrid a Sporting Gijon otthonába látogatott, ahol legutóbbi bravúros sikerük után próbáltak ismét szerencsét.

Kép: Eurosport Australia

Kép: Eurosport Australia

Az Atletico Madridot már leírták a bajnokság felénél, nem véletlenül. A csapat gyenge teljesítménye miatt a bajnokságban legfeljebb egy éremben reménykedhetnek, a kupából már kipottyantak, egyedül a BL maradt még nekik, ám ilyen játékkal ott sem lehet sok keresnivalójuk. Legutóbb azonban valami változott. Torres zseniális gólja után a Celta Vigo átvette a vezetést és úgy tűnt, be is húzza a meccset. A hajrában aztán a semmiből jött egy Atletico-roham, ami két perc alatt két gólt hozott és ezzel a győzelmet is. Az ilyen pillanatok jelenthetnek fordulópontot a szezon során. Megfogalmazhatnánk úgy is, hogy ha ez nem ad nekik lendületet, akkor semmi.

Most a Sporting Gijon otthonába látogattak, de itt sem indult simán a dolog. Az első játékrész ezen a szinten egy könnyebb szunyókálással indult. Az Atleti olyan ráérősen és lazán játszott, hogy könnyen azt is hihettük volna, hogy megszokásból ők vették föl a piros-fehér csíkos mezt. De nem, az a Gijoné volt, a hazaiak pedig valamivel biztatóbbak voltak, mint a vendégek. Többet volt náluk a labda, gyakorlatilag irányították a játékot – még ha helyzeteik nem is nagyon voltak. A sötét mezes madridi csapat sokkal inkább a gyors kontrákban bízott, átadták a területet, a kezdeményezést ellenfelüknek. Nem lehettek elégedettek, csak Griezmann és Correa jelentkezett egy-egy lövéssel.

Az első félidő viszonylagos eseménytelenségét a második félidő és a villámrajt követte. Nagyjából 10 másodperc telt el a kezdősípszó után, amikor Ferreira Carrasco már közvetlen közelről bombázta a labdát a hazai hálóba. A Gijon védői kissé bennragadhattak az öltözőben, mert elég szépen végignézték a támadást. Griezmann bemozgása zavaró lehetett, ez biztos vitatémát szolgáltat majd (a francia lesen volt, de nem ért labdába). Nem ez volt azonban a döntő szituáció. Az Atletico ugyanis percekkel a vezetés megszerzése után könnyelmű hibát követett el hátul, ami újabb gólhoz vezetett. Alvarez érkezett szabadon a beadás utáni kipattanóra, lövése után pedig már nem tudtak mit csinálni a vendégek – könnyen jött, könnyen ment az előny.

A folytatásban kezdett visszaállni az elején megszokott kényelmesebb tempó. Simeone Sault és Gameirót is beküldte, ami valamelyest javított a csapat teljesítményén, de ettől még nem lett könnyebb feltörni a Gijon védekezését. A sötét mezesek minden esetre fokozták a tempót és egyre többször kerültek közel a gólhoz. Negyed órával a vége előtt Griezmann be is talált, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt – millimétereken múlt, az biztos. Ami akkor nem jött össze, az összejött pár perc múlva. Griezmann szenzációs passzal szolgálta ki Gameirót, aki a kapust elfektetve ismét vezetéshez juttatta a madridiakat. A dolog itt viszont nem ért véget: Gameiro egy percen belül ismét jelentkezett, ami után már 3-1 állt az eredményjelzőn.

A kegyelemdöfést szintén Gameiro vitte be, aki csodával határos módon a 85. percben ismét betalált. 4-1 lett így a vége, ami elég túlzó a hazaiakra nézve. A Gijon nagyot küzdött, nem voltak ennyivel rosszabbak – ahogy a madridiak sem érdemeltek gálát. Az Atleti így ideiglenesen egy pontra megközelítette a Sevillát a táblázaton, a Gijon a 18., kieső helyen áll. Folytatás az Atletico számára a jövő hét közepén, a Bayer Leverkusen elleni BL-nyolcaddöntőn.

http://www.dailymotion.com/video/x5ccb4j_all-goals-highlights-hd-sporting-gijon-1-4-atletico-madrid-18-02-2017-%E1%B4%B4%E1%B4%B0_sport

Sporting Gijon – Atletico Madrid 1-4
G.: Carrasco (46.), Alvarez (49.), Gameiro (80., 81., 85.)

Sporting Gijon: Cuellar – Canella, Amorebieta, Mere, Castellano – Vesga, Alvarez – Burgui, Gomez, Pereira – Traore. Edző: Rubi.

Atletico Madrid: Moya – Filipe Luis, Lucas, Savic, Vrsaljko – Carrasco, Koke, Gabi, Correa (Saul Niguez) – Griezmann, Fernando Torres (Gameiro). Edző: Simeone.

Baranyai Balázs