Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Gladbach otthonában nyert a Leipzig! – videóval

A Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipzig a Dieter Hecking vezette Borussia Mönchengladbach otthonába látogatott a Bundesliga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

910E7BF7-0D16-4813-8F7B-30EAF98FCC80

A találkozó első veszélyesebb momentumáig 11 minutumot kellett várni, amelyet a hazai együttes javára jegyezhettünk fel. Ekkor Ilsanker hibáját követően Thorgan Hazard tört be a tizenhatoson belülre, ezután a belga támadó megeresztett egy lövést is, ami végül csak az oldalhálót érintette. A 16. percben vendég gárda járt rendkívül közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Forsberg passzát követően Sabitzer került helyzetbe, az akció végén azonban elmaradt az ünneplés, mivel Sommer óriási bravúrral szögletre paskolt az osztrák kísérletét. A 31. minutumban a RB Leipzig megtörte a gólcsendet, Timo Werner átadása után Emil Forsberg vette be az ellenfél hálóját. A 44. percben a játékvezető büntetőt ítélt, miután Compper buktatta Stindlt a tizenhatoson belül. A tizenegyest Thorgan Hazard nem értékesítette, mivel Gulácsi Péter hárítani tudott. 

A fordulást követően gyakorlatilag első komolyabb lehetőségéből növelte előnyét a lipcsei gárda, az 55. minutumban Emil Forsberg indítása után Timo Werner került helyzetbe, amelyet az ifjú támadó gólra tudott váltani. A 64. percben Lars Stindl próbálta bevenni Gulácsi kapuját, ám a magyar portás jól zárta szöget, ezért a hazaiak játékosa nem tudta gólra váltani a ziccert. A 81. minutumban szépített a Mönchengladbach, Thorgan Hazard szögletét követően Vestergaard fejelt az ellenfél kapujába. A 90+4. percben Sabitzer eresztett meg egy távoli löketet, ám Sommer résen volt és hárítani tudott. 

Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig 1-2 (0-1)
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők:
 Vestergaard(81.) ill. Forsberg(31.), Werner(55.)
Sárga: Wendt(14.), Stindl(61.), Hazard(67.) ill. Halstenberg(37.), Keita(44.), Demme(73.)
Kiállítás: 

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt(Hofmann 62.) – Hahn(Herrmann 62.), Kramer, Dahoud, Johnson – Stindl, Hazard. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

RB Leipzig: Gulácsi – Schmitz, Ilsanker, Compper, Halstenberg – Burke(Kaiser 66.), Keita(Khedira 76.), Demme, Forsberg(Upamecano 83.) – Sabitzer, Werner. Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl. 

Videós összefoglalóért KATT!