Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bielsa a következő szezontól ismét munkába áll! – hivatalos

A 2017/2018-as szezontól ismételten munkába áll az Athletic Bilbao és az Olympique de Marseille korábbi menedzsere, nevezetesen Marcelo BielsaA 61 esztendős argentin szakember egy francia együttes irányítását veheti majd át. 

120629Breves2_zps28e09ced

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lille OSC élén dolgozhat majd a következő idénytől Marcelo Bielsa – számolt be róla a klub hivatalos weboldala. A rutinos tréner legutóbb az SS Lazionál tevékenykedhetett volna, ám végül nem kívánt az olasz gárdánál dolgozni. A neves argentin edző két esztendőre érkezik újdonsült csapatához. Érkezéséig a csapatot ideiglenesen a szintén egykori Marseille menedzsere, Franck Passi fogja irányítani, aki nem mellesleg győzelemmel debütált a Lille élén. 

Marcelo Bielsa komolyabb hírnevet egyértelműen az Athletic Bilbaonál eltöltött évei alatt tett szert. A baszk együttesnél 2011-2013-ig tevékenykedett, első idénye remekül sikeredett, hiszen csapatát Európa-liga illetve Spanyol Kupa döntőig vezette. A következő idénye nem sikerült túlságosan fényesen, hiszen az EL-ben, már a csoportkörben kiestek, míg a bajnokságban rendkívül gyengén teljesített a Bilbao. Mint már korábban említettük, edzői pályafutása során dolgozott már többek között a Marseille élén is, de korábban tevékenykedett az argentin és a chilei válogatottnál is.

Németh Boldizsár