Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Jól cserélt Mourinho, továbbjutott a United! – VIDEÓVAL

Az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében vasárnap kora este igazán nagy múltú párharcnak lehettünk tanúi, hiszen a másodosztályú Blackburn Rovers fogadta hazai környezetben a José Mourinho vezette Manchester United csapatát. A kék-fehérek csupán utolsó előttiek a második ligában, de az FA-kupa egyik sajátossága, hogy hazai pályán akármilyen csapat képes csodát tenni.

Manchester-Uniteds-Zlatan-Ibrahimovic-celebrates-scoring-their-second-goalZlatan Ibrahimovic ismét főszereplő volt (fotó: Mirror)

Kérdés volt persze, hogy a Blackburn mennyire fog megijedni első osztályú ellenfelétől, ám Owen Coyle csapata nem mutatta jelét semmiféle megszeppentségnek. Sőt, kiválóan kezdte a mérkőzést a Rovers, felvállalták a támadójátékot, igyekeztek hibára késztetni a United védelmét. Persze többet birtokolta a labdát az MU, de a hazaiak időről időre kirontottak, és komoly presszing alá helyezték a vendég védelmet. Egy ilyen után pedig gólt is szerzett a Blackburn! A 17. percben Emnes csent labdát a hezitáló Rojótól, néhány kiváló csel után jó ütempasszal lepte meg Graham-et, a hazaiak támadója pedig gyönyörűen lőtte a labdát Romero kapujába. 1-0!
A kapott góltól nyomban felélénkültek a “Vörös Ördögök”, nyomás alá helyezték a folyópartiakat, és alig tíz percre volt szükségük az egyenlítéshez: a 27. percben Mkhitaryan valóságos álompasszal ugratta ki Rashfordot, a United ifjú csatára pedig nem is hibázott, bevette a hazai kaput. 1-1!
A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, némi manchesteri labdabirtoklási fölényt láthattak a nézők, de a 37. percben például Conway kapott kiváló labdát, ám egy pattanó után leadott lövése fölé repült! Továbbra se keltette ijedt csapat benyomását a Rovers, és így történt, hogy a szünetben döntetlenre álltak a felek.

A második félidőben negyed órán keresztül szinte semmi érdemleges nem történt, kiegyenlített játék folyt a pályán. Azonban saját csapata szenvedését nem nézte tétlenül José Mourinho, és pályára küldte a Pogba – Ibrahimovic kettőst. Kis híján egyből nyerő cserének bizonyult a svéd, ugyanis Herrera centerezéséről alig pár centivel maradt le! Fölénybe került a United, de az átütőerő hiányzott a vörös-feketékből.
A 71. percben Herrera gondolt egyet, rásuhintotta távolról, ám célt tévesztett a lövés. Azonban nem sokkal később megmutatkozott, hogy milyen jól nyúlt bele a meccsbe Mourinho: Pogba ívelte Ibrahimovic felé a labdát, a leshatárról kilépő svéd pedig kapura fordult, és bevette a Blackburn kapuját. 1-2, fordított az MU két cserének köszönhetően!
Owen Coyle cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, momentumokig el is jutott a Rovers, de nagy helyzetbe nem tudtak kerülni a kék-fehér mezesek. Egy lesgólig eljutott ugyan a hazai gárda, de végül a Manchester United megnyerte a mérkőzést, és nem túl jó játékkal ugyan, de továbbjutott a legjobb 8 közé, és végeredményében csakis ez az, ami számít.

FA-kupa, nyolcaddöntő:

Blackburn Rovers (II.) – Manchester United 1-2 (1-1)
Helyszín: Ewood Park – Blackburn; Vezette: M. Atkinson
Gólok: Graham (17.) ill. Rashford (27.), Ibrahimovic (76.)
Sárga lapok: Williams (35.) ill. Lingard (53.), Young (73.)

Blackburn: Steele – Lowe, Greer, Lenihan, Williams – Feeney (Mahoney 73.), Guthrie (Tomlinson 81.), Mulgrew, Conway – Emnes, Graham (Stokes 77.). Vezetőedző: O. Coyle

Man. United: Romero – Young, Smalling, Rojo, Darmian – Herrera, Carrick – Lingard (Pogba 62.), Mkhitaryan, Martial (Ibrahimovic 62.) – Rashford (Mata 89.). Vezetőedző: J. Mourinho

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5c3u28_all-goals-highlights-hd-blackburn-rovers-1-2-manchester-united-19-02-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás