Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölnből csent pontot a Schalke! – eredmények, tabella

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának záró mérkőzésén a Peter Stöger vezette FC Köln a Markus Weinzierl által irányított Schalkét fogadta. 

8350AEE4-8DA5-4BE8-B674-CE52B791FEB5

FC Köln – Schalke 04 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Modeste(44.) ill. Schöpf(1.)

Az összecsapás első találatáig mindössze egy percet kellett várni! Caligiuri átadását követően Schöpf góljának köszönhetően szerezte meg a vezetést a vendég együttes. A találatot követően több mint fél óra telt el egy újabb említésre méltó momentumig. A 33. minutumban Goretzka eresztett meg egy lövést tizenhatos előterében, ám balszerencséjére a kísérlete a kapufán csattant. A 42. percben a hazaiak veszélyeztettek, ekkor Jojic eresztett meg egy távoli löketet, azonban a próbálkozása középre tartott, így a vendégek portása védeni tudott. Nem sokkal később egyenlített Peter Stöger legénysége, Osako passzát követően Modeste vette be az ellenfél hálóját jó 16 méterről. 

A fordulást követően először a 70. minutumban jegyezhettünk fel egy veszélyesebb szituációt. Ekkor Osako tett kísérletet a gólszerzésre, ám a lövése végül elsuhant a jobb oldali léc mellett. A 76. percben Burgstaller előtt adódott komoly lehetőséget, amelyet azonban nem tudott gólra váltani az osztrák támadó. A 80. minutumban a csereként beállt  Choupo-Moting járt rendkívül közel ahhoz, hogy előnybe juttassa csapatát, viszont a kameruni csatár ordító ziccerben fölé vágta a labdát. A 90+3. percben Rausch szabadrúgását követően Heintz előtt adódott komoly lehetőséget, amit végül nem tudott kihasználni a kölni hátvédet. A mérkőzés egészét nézve megérdemelt eredmény született. 

A 21. forduló további végeredményei:

Augsburg – Bayer Leverkusen 1-3
Hertha BSC – Bayern München 1-1
Dortmund – Wolfsburg 3-3
Frankfurt – Ingolstadt 0-2
Hoffenheim – Darmstadt 2-0
Mainz – Werder Bremen 0-2
Hamburg – Freiburg 2-2
Mönchengladbach – RB Leipzig 1-2

A Bundesliga állása 21 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 02. 19. 192343

A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak.