Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi világrekordot dönthet, ha távozik a Nou Campból – lapértesülés

Lionel Messi jövője már hetek óta téma a nemzetközi sajtóban, ugyanis az argetin szerződése 2018 nyarán jár le Barcelonában, és klubja mindent megtesz, hogy meghosszabbítsák a megállapodást azonban egyenlőre megállapodás nem született. 

A nemzetközi sajtóban az elmúlt hetekben napi téma Lionel Messi jövője. Az argentin aranylabdás szerződéshosszabbításával kapcsolatban egyre több ellentétes hír is megjelenik a sajtóban. Egyik pillanatban mindenki biztosra veszi Lionel Messi maradását, a másikban már a távozás is reális lehetőségként jelenik meg, erre az egyre elhúzodó tárgyalási sorozat adhat okot, ugyanis egyenlőre megállapodás nem született az ügyben.

Az angol Mirror értesülései szerint a háttérben Messi korábbi trénere Pep Guardiola is figyelemmel követi az eseményeket és szívesen újra együtt dolgozna az argentin aranylabdással. Az angol sajtó értesülései szerint Guardiola egy 100 millió fontos ajánlatot készül tenni korábbi játékosáért. Messit egyébként már többször szóba hozták a Manchester Cityvel, mivel korábbi trénere Pep Guardiola irányítja a manchesterieket.

A Mirror szerint  a 2018-ig szerződéssel rendelkező Messit már 100 millióért is elengednék a katalánok, amennyiben nyárig nem sikerül vele szerződést hosszabbítani. A szerződéshosszabbítási tárgyalásoknál a Barca dolgát az is nehezíti, hogy már nagyobb fizetésemelést nem nagyon tudnak Messinek biztosítani, ugyanis a spanyol szövetség korlátozza a fizetéseket, maximum a bevételek hetven százalékát fordíthatják bérekre a klubok. Amennyiben Messi elfogadja a manchesteriek ajánlatát heti 500 ezer eurót is kereshet.