Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: A Benfica újra az élre állt

A Braga ellen idegenben nyert rangadót a fővárosi együttes, s ezzel újból a portugál élvonalbeli bajnokság éllovasa lett a 22. fordulóban.

Sporting+Braga+v+SL+Benfica+Primeira+Liga+MYtblvOvA0Dl

Mitroglou (feketében) itt még bánkódott, de végül mégis ő döntötte el a Benfica javára a rangadót (forrás: zimbio.com)

Braga – Benfica 0-1 (0-0)
Helyszín: Estádio Municipal de Braga
Gólszerzők: -, ill. Mitroglou (80.)

A 22. forduló részeként a portugál élvonalban a Braga a Benficát fogadta ma este. Így tehát igazi rangadót rendeztek meg Braga városában.

30 percnyi játék után egyetlen egy lövést sem jegyezhettünk fel a ma esti meccsen. Aztán a Braga játéka élénkült meg inkább, a vendégek a kaput nem tudtak eltalálni, a hazaiak kétszer, de gól a szünetig nem esett, és sok emlékezetes sem történt.

A fordulást követően a Braga tudott irányítani, de ez nem volt így sokáig, inkább kiegyenlített lett végül a játék mezőnyben is, kapura tartó lövéseket szintén alig hozott ez a játékrész. Végül a hajrához közeledve megszületett a mindent eldöntő gól, a Benfica a második félidőt tekintve egyetlen kapura irányuló lövése bement, a találatot Mitroglou szállította (0-1).

A Benfica a hétközi BL-sikere után (nyolcaddöntő a Dortmund ellen Lisszabonban, 1-0) a bajnoki akadályt is sikeresen vette és újra az élre állt. Izgalmas folytatás várható, az élboly nagyon sűrű, még semmi sem dőlt el a portugál élvonalban.

Bajnoki körkép
Az élbolyt továbbra is a megszokott csapatok alkotják, a Benfica a ma esti sikerével pedig újra az első lett, egy ponttal maga mögé utasítva a Portót. A harmadik pozícióban a Sporting van, de jobban elmaradva vetélytársaitól. A Guimaraes továbbra is az első ötben, még nagyobb meglepetésre is képes lehet a klub. A tabellát tovább böngészve nem veszünk észre egyéb említésre méltót, vagyis nem igazán, meglepetéseket nem igazán látni. Az Estoril viszont csak a 15., még éppen nem kieső helyen áll, pedig a klub nemrég megjárta már az Európa Ligát is, de ennél többre lesz szükség, ha feljebb akarnak kapaszkodni a portugál élvonalban.

A bajnokság állása a 22. fordulóban*

IMG_20170219_232326

*Egy meccs még hátra van a 22. fordulóból – a mostani 7. helyezett Maritimo a 17., és egyben kieső pozíciót elfoglaló Nacional csapatával mérkőzik meg.

Nagy Dávid