Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Milan győzelemmel zárta a fordulót – eredmények, tabella

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 25. fordulójának záró meccsét Milánóban rendezték meg. A második félidőben a Fiorentina ellen mintha a pályán sem lett volna a Milan, de elég volt az első félidei jó teljesítmény, hogy az meghozza a hazaiak sikerét.

IMG_20170219_225849

Deulofeu lőtte a Milan második, s egyben utolsó gólját (forrás: twitter.com/acmilan)

A bajnokság 7., illetve 8. helyezettje csapott össze egymással a San Siro-ban. A Milan csak faraghatta volna pontbeli hátrányát a Lazioval szemben, míg a Fiorentina a mai ellenfelét előzte volna meg.

A meccs első nagyobb helyzete a firenzei csapaté lett, de a 12. percben Donnarumma hatástalanította Borja Valero tizenhatosról leadott próbálkozását. Nem sokkal ezután viszont a meccs első gólja született meg! A 16. minutumban Sosa szabadrúgásból beívelt labdáját Kucka fejelte be Tatarusanu kapujába, előnybe került a Milan (1-0). De a válasz sem váratott sokat magára, négy perccel ezután egalizáltak a vendégek! Kalinic lőtte a labdát a Milan kapujába, újból kezdődhetett minden elölről (1-1). Gólgazdag meccs kerekedett ki ebből, a 31. percben újabb találat esett, újból előnybe került a hazai együttes. Deulofeu túljutva a védőin juttatta a labdát a firenzei csapat hálójába (2-1). A félidő hajrájában újra egalizált volna a Fiorentina, de Rodriguez fejese kevéssel fölé ment a 42. percben, az eredmény pedig már a félidőben nem változott.

A szünetet követően mintha egy darabig csak a Fiorentina lett volna a pályán, annyira magabiztosan dominált a vendég együttes. Ennek ellenére viszont az első félidővel szemben a gólcsend is felütötte fejét. Hiába csak egy csapat volt a pályán a második félidőben, -ha fizikálisan kettő is – , de a vendégek nagy igyekezete nem volt elég, a Milan ellen nem sikerült a Fiorentinának a pontszerzés.

A Milan így csökkentette hátrányát a fővárosi Lazioval szemben, míg a Fiorentina maradt a 8. helyen a 25. forduló zárását követően.

AC Milan – Fiorentina 2-1 (2-1)
Helyszín: San Siro. Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők: Kucka (16.), Deulofeu (31.), ill. Kalinic (20.)
Sárga lapok: Vangioni (45+1.), Gomez (52.), Suso (74.), ill. Salcedo (44.), Vecino (52.)
Kiállítás:

AC Milan: Donnarumma – Abate, Gomez, Paletta, Vangioni – Kucka (Zapata 73.), Sosa (Poli 86.), Pasalic – Suso, Bacca, Deulofeu (Bertolacci 73.). Vezetőedző: Vincenzo Montella

Fiorentina: Tatarusanu – Salcedo, Rodriguez, Astori – Chiesa (Badelj 71.), Sanchez, Vecino, Cristoforo (Tello 71.) – Ilicic (Saponara 81.), Valero – Kalinic. Vezetőedző: Paulo Sousa

A góllövőlista élmezőnye
1.Dzeko (AS Roma), Higuaín (Juventus) – 19 gól
3. Belotti (Torino) – 17 gól
4. Mertens (Napoli) – 16 gól
5. Icardi (Inter) – 15 gól

A 25. forduló eredményei

IMG_20170219_224936

A bajnokság állása

IMG_20170219_230410

Nagy Dávid