Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Napoli idegenben érvényesítette a papírformát – videóval

A Napoli a második helyre hajtott, míg a Chievo a 11. pozícióból mozdult volna el felfelé a Serie A 25. fordulójában.

IMG_20170219_171259

Insigne megint betalált, és gólpasszt is adott (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A meccs abszolút esélyese a Napoli volt, de előbb majdnem a hazaiak találtak be a 28. percben, ám Inglese lövését kifogta Reina. Ezután a Napoli percei jöttek, röviden időn belül kétgólos előnyre tett szert a vendég együttes. A 31. minutumban Hysaj labdáját a remeklő Insigne vágta be (0-1). A 38. percben Hamsík is betalált, a szlovák egy kipattanót lőtt be a Chievo kapujába (0-2). Magabiztos volt a fölénye a nápolyi együttesnek az első félidőben, a Chievo alig jutott levegőhöz, mezőnyben is a vendégek voltak kimagaslóan a jobbak.

A gólgyártással nem állt le a Napoli, Sarri csapata az 58. percben már három góllal vezetett. Ekkor Insigne passza után Zielinski lőtt nagy gólt távolról (0-3). A Chievo részéről végtére összejött a szépítés – a 72. minutumban Meggiorini volt eredményes (1-3). De a hazaiak nem csak szépíteni akartak, majdnem összejött az egy gólra zárkózás is, azonban Izco lövését a védelem mentette a 78. percben. A hajrában is betalálhatott volna a Chievo, de Gobbi lövése mellé ment a 88. minutumban, így csak egy szépítő találata jutott a hazaiaknak. Giaccherini a 90. percben még betalált, de nem lett újra háromgólos a különbség, a találat lesen született.

A Napoli ezzel a győzelmével már a második az olasz élvonalban, igaz, még ma este 6-kor játszik a Roma a Torino ellen – amelyről szintén beszámolunk – , s a Farkasok még visszavethetik a második helyet. Az tény viszont, hogy a Napoli nagyszerű formát hoz hétről hétre, és már 14 meccse veretlen a ligában! A Chievo maradt a 11., és lentebb sem kerülhet már az aktuális fordulóban.

Chievo – Napoli 1-3 (0-2)
Helyszín: Marcantonio Bentegodi Stadion. Vezette: Massimiliano Iratti
Gólszerzők: Meggiorini (72.), ill. Insigne (31.), Hamsík (38.), Zielinski (58.)
Sárga lapok: Cacciatore (54.), ill.
Kiállítás:

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanovic (Meggiorini 16.), Hetemaj – Castro (de Guzman 63.), Birsa – Inglese (Gakpe 71.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino

Napoli: Reina – Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam – Allan (Zielinski 42.), Jorginho, Hamsík – Callejón, Pavoletti (Milik 71.), Insigne (Giaccherini 79.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Nagy Dávid