Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Csodás gólokkal nyert a Roma, tapad a Juvéra! – VIDEÓVAL

Az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján egy kisebb rangadó került megrendezésre. A Juventust gőzerővel üldöző AS Roma csapott össze, az európai kupaindulásért küzdő Torinoval. Mindkét csapat jó formának örvendezett a találkozót megelőzően, így egy jó meccsre számíthattunk. Nézzük hát.

GettyImages-642915488-630x415Dzeko ismét tarthatatlan volt (fotó: Getty)

Serie A, 25. forduló:

AS Roma – Torino 4:1 (2:0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Játékvezető: Guida (olasz)
Gólszerzők: Dzeko (10.), Salah (17.), Paredes (65.), Nainggolan (91.) ill. Maxi López (84.)
Sárga lap: ill. Lukic (56.), Benassi (61.)

AS Roma: Szczesny – Jesus, Fazio, Manolas – Emerson, Strootman, Paredes, Pere – Salah, Nainggolan, Dzeko Vezetőedző: L. Spalletti

Torino: Hart – Zappacosta, De Silvestri, Moretti, Barreca – Benassi, Lukic, Baselli – Falque, Belotti, Ljajic Vezetőedző: S. Mihajlovic

Voltak olasz fórumok, ahol féltették a szurkolók a hazai csapatot, mondván csak-csak egy EL-találkozón vannak túl, és nem túl szerencsés pont egy gyors játékot játszó Toro ellen visszaruccanni a bajnokságba. Azonban fáradtságnak nyoma sem volt az első negyvenöt percben. Sőt! Alig telt el tíz perc, már vezettek a farkasok. A bosnyák támadó, E. Dzeko talált be egy nagyszerű lövéssel. A tizenhatos vonaláról tűzte el a bogyót egyenesen az alsó hosszú sarokba. Ezt követően Salah duplázta meg csapata előnyét. Egy kifejelt labdát vert kapura kapásból. Szép mozdulat volt. A gyors gólok meg is fogták szépen a Toro játékát. Semmi jele nem volt annak a lendületnek, ami eddig jellemezte őket. Belottit szépen kivették a római védők a Torino támadógépezetéből. Igaz, a házigazdák sem erőltették már túlzottan meg magukat. Békésen mentek le a futballisták a szünetre.

A második félidőben is egyértelmű fölényben volt a Roma, több helyzete volt a Spalletti-csapatnak. A mérkőzés pedig alighanem akkor dőlt el, amikor Paredes megvillant: a 65. percben ugyanis egy szöglet után valahogy még kimentették a labdát a vendégek a boxon belülről, ám az éppen a “Farkasok” 22 éves argentin középpályása elé esett, aki nem is habozott: droppból, gondolkodás nélkül kapuba vágta a labdát a tizenhatoson kívülről. 3-0! Egészen elképesztő gól.
Ezután a rómaiak kicsit visszavettek a tempóból, ez pedig lehetőséget adott Mihajlovic gárdájának, hogy kicsit kibontakozzon. A 84. minutumban el is jutott szépítő gólig a Toro, a csereként beállt Maxi López kapott kiváló passzt a védők mögé, és megszerezte a “Bikák” becsületgólját. 3-1! Nem volt még vége azonban a gólözönnek. A 91. percben ugyanis feltette a pontot az i-re Luciano Spalletti együttese, a szintén becserélt Totti gurította le lövőre a labdát Radja Nainggolannak, a hazai középpályás pedig nem is hibázott, a torinói kapuba lőtt. 4-1, ez a végeredmény, sima győzelmet arattak a bordó-sárgák, és tovább tapadnak a Juventusra.

Videón a gólok:

Szerző: Borbély Szabolcs