Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Zeman effektus, ötöt kapott a Genoa, nyert a Sassuolo is!

A Serie A (olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokság) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján rendezték meg a legtöbb találkozót. Olyan csapatok találkoztak egymással, mint a Pescara és a Genoa, avagy az Udinese – Sassuolo és a Sampdoria és a Cagliari.

162000195-c5fe0a1f-b77f-4979-bb33-a604de7c937f

Pescara – Genoa 5:0 (3:0)
Gólszerzők: Orban (2. öngól), Caprari (19. 81.), Benali (31.), Cerri (87.)

Új edző, új élet. Ezúttal már nem Oddoval, hanem Zdeněk Zemannal a kispadon állt fel a hazai gárda. A cshe trénerről tudni kell, hogy igecsak látványos meccsei vannak a csapatainak és ez ezúttal sem maradt el. Már az első félidőben három góllal ment a Pescara, mi több ezt még növelni tudta még két találattal. Elképesztő emóciók törtek fel a hazai szurkolókból, hiszen ez volt a csapat első igazi győzelme a bajnokságban. Van már egy nyertes meccsük, de ott a zöldasztalnál nyertek, hiszen a Sassuolo nem regisztrált egy játékost, aki aztán pályára lépett.

Udinese – Sassuolo 1:2 (1:0)
Gólszerzők: Fofana (7.) ill. Defrel (70., 79.)

Igencsak jól kezdte a találkozót a hazai gárda. A Manchester City kölcsönjátékosa, Fofana már a hetedik percben megszerezte a vezetést, Badu passzát követően. Alapvetően egész kiegyenlített találkozó volt. Mindkét csapat helyzetek sorát hagyta ki. A védelmeknek nem sok köze volt a mérkőzéshez. Jóformán segítették a támadásokat a passzivitásukkal. Ennek is köszönhetően alig tíz perc alatt a Sassuolo francia támadója, Defrel duplázni tudott, amivel megfordította a három pont sorsát.

Sampdoria – Cagliari 1:1 (1:1)
Gólszerzők: Quagliarella (22.) ill. Isla (6.)

Miután a hazaiak megverték a Romat és a Milant is, elvárhatta az ember, hogy az újonc és idegenben igazán gyenge mutatókkal rendelkező Cagliarit is földre nyomják. Ám nem ez történt. Ott megcsuklott a dolog, hogy a chilei Isla, a hatodik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Viszonylag hamar sikerült azért az egyenlítés. Az egykori olasz válogatott Quagliarella szerezte a találatot. Ám ezt követően inkább a vagdalózásról szólt a meccs. Rengeteg sárga lap és még több apró, de idegesítő belépő tarkította a játékot. Kár érte, a Samp ennél sokkal többet is tud.

Szerző: Borbély Szabolcs