Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Monaco után a PSG is botlott – eredmények, tabella

Hétvégén a 26. fordulót rendezték a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1). A listavezető AS Monaco szombaton idegenben botlott, ám ezt a Paris Saint-Germain a vasárnap esti zárómérkőzésen nem tudta ezt kihasználni.  Ellenben nyert a Nice és a Lyon, így az élmezőny valamelyest összerázódott. 

123

Bastia – AS Monaco 1:1
G: Diallo (19.) ill. B. Silva (52.)
Marseille – Rennes 2:0
G: 
N’Jie (59.), Thauvin (64.) ill.
Lorient – Nice 0:1
G: – ill. 
Cyprien (15.)
Lyon – Dijon 4:2
G:
 Tolisso (11., 80.), Lacazette (84.-büntető), Fekir (90.) ill. Tavares (30.), Diony (48.)
PSG – Toulouse 0:0

Hiába játszott fölényben, a Bastia otthonában csak egy döntetlenre futotta az éllovasnak. A Marseille javított legutóbbi botlásán, illetve a Balotellivel felálló Nice is visszatért a győzelmi ösvényre és továbbra is együtt megy a PSG-vel és a Monacóval. A Lyon eredménye csalóka, ugyanis a Lang Ádámmal igen defenzíven felálló Dijon 1:0-ról még 1:2-re fordítani tudott. Végül Lacazette vezérletével az utolsó tíz percben fordítottak a hazaiak. A forduló zárómérkőzésén a PSG  hazai pályán szenvedett, Cavani vezérletével és 74 százalékos labdabirtoklással sem sikerült a labdával megérintetni a hálót.

További eredmények:
Angers – Nancy 1:0

Caen – Lille 0:1
Metz – Nantes 1:1
Bordeaux – Guingamp 3:0
Montpellier – St. Etienne 2:1

Az élmezőny után loholó St.Etienne a Montpellier vendégeként botlott, így a negyedik és az ötödik hely között egy 4 pontos rés nyílott. Az első három helyezett nagyon ellépett, persze már nem most. A negyedik pozícióra pályázó csapatok között ott van a Bordeaux. Hátul a kiesőzóna környékén pedig nagy a tumultus.

A bajnokság állása a 26. forduló után

tabella

A góllövőlista élmezőnye

gl