Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal nyári szerzeménye Olaszország felé kacsingat

Sok mindent mondhatunk az ágyúsok idei szezonjára, csak éppen azt nem, hogy békésen zajlik. A csapat ágyúszekere eléggé döcög és az azt irányító tüzér (Arsène Wenger) helyzete eléggé bizonytalan. Mi több a tüzérség katonái sem érzik jól magukat, ennek következtében vannak emberek, akik talán már elhagynák a gárdát. Egyikük pedig nem más, mint a nemrég besorozott Lucas Perez.

1957694-41149365-2560-1440

Legalábbis erre lehet következtetni az ügynökének a nyilatkozatából, amit a calciomercato.com-nak adott nem is olyan régen. Előtörténetnek azért vázoljuk fel a spanyol csatár helyzetét a klubnál, hiszen ezen tudatában meg tudjuk érteni a miérteket.

Kezdjük ott, hogy az Arsenal a nyáron bőszen kereste az elérhető támadókat a piacon. Igazi centert igyekeztek megfogni. A nevek ügy repkedtek a médiában, mint legyek a tehenek között. Megfordult az angol sajtóban Gonzalo Higuaín, Mauro Icardi és Alexandre Lacazette szignói is, ám egyik nagyágyú (badum tss) sem kívánt csatlakozni a londoni csapathoz. Azonban a szigetországi gárda nem esett pánikba és sunyiban leigazolta a Deportól Lucas Perezt.

A 28 éves támadó, a 2015/2016-s kiírásban 39 mérkőzésen 19 találatot jegyzett. Mindemellett 11 alkalommal ért gólt a passza. A szezon egyik nagy felfedezettje volt. Természetesen ilyenkor azért nagy reményekkel indul neki az ember az új kalandnak. Ám nem sült el eddig túl jól a dolog. A piros-fehér, avagy sárga- sötétkék (vagy fekete, bánom is én) mezben mindössze 889 percet töltött. Ami igencsak kevés, ha ahhoz van szokva az ember, hogy alapkezdő. Ergo nem csoda, hogyha már kicsit betelt a pohár és mindenképpen játszani szeretne.

“Még nem érkezett hivatalos ajánlat.” – kezdte a mondókáját  Rodrigo Fernandez Llovelle, az ügynök.

“Amennyiben Lucas távozik az Arsenaltól, akkor egy hasonlóan nagy klubhoz szeretne távozni. A Milan egy ilyen csapat. Nagyon szimpatikus Lucasnak, még akkor is, ha soha nem tárgyaltak.” 

Igazából szépen bekopogtatott a Milan ajtaján és most várnak a spanyolok, hogy hátha ki is nyitódik. A Milannál pedig most nagy a sürgés-forgás, hiszen lassan átveheti a kínai valami a csapatot és akkor lesz pénz lóvéra(?). Talán Lucas Perez is kiszemelt lehet, de azért ezzel várjunk még.

Szerző: Borbély Szabolcs