Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Gulácsi a forduló legjobbjai között!

A neves német szaklapnál, vagyis a Kicker-nél Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa lett az elmúlt Bundesliga forduló álomcsapatának is a hálóőre.

IMG_20170220_172320

A tizenegyesölő Gulácsi lett a forduló legjobb kapusa a Bundesligában! (forrás: twitter.com/DieRotenBullen)

A Bundesliga, azaz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a RB Leipzig magyar válogatott kapusa Hazard tizenegyesét védte a Borussia Mönchengladbach ellen, és továbbra is folytatta a már hétről-hétre nyújtott zseniális teljesítményét. Klubja, a lipcsei együttes tegnap, az aktuális bajnoki kör utolsó előtti meccsén múlta felül a Gladbach csapatát egy góllal, 2-1-re megnyerve az összecsapást.

Gulácsi még sosem került be eddig a Kicker legjobbnak választott 11-ébe, ami a Bundesliga élvonalát illeti, ráadásul a legjobbak számító 1-es osztályzatot kapta meg! A magyar kapuson kívül még egy csapattársa is bekerült a német élvonal aktuális álomcsapatába – a gólt szerző és gólpasszt is kiosztó Emil Forsbergről van szó.

A Leipzig csapatánál nem csak ezért lehet nagy az öröm. A klub továbbra is második ugyan, viszont a Bayern Hertha elleni botlásának is köszönhetően a lipcsei együttes 5 pontra közelítette meg az éllovas müncheni csapatot. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Dortmunddal és a Hoffenheimmel szemben 8 pont Gulácsiék előnye a ligában.

A Kicker által megválasztott álomcsapat a Bundesliga 21. fordulója alapján:
Gulácsi (RB Leipzig) – Piszczek (Borussia Dortmund), Brooks (Hertha BSC), Bregerie (Ingolstadt), Plattenhardt (Hertha BSC) – Delaney (Werder Bremen) – Philipp (SC Freiburg), Havertz (Bayer Leverkusen), Forsberg (RB Leipzig) – Kramaric (Hoffenheim), Chicharito (Bayer Leverkusen)

A Bundesliga állása 21 forduló után

IMG_20170220_172410

A Leipzig hátrány már csak 5 pont a Bayernnel szemben (forrás: twitter.com/Bundesliga_EN)

Nagy Dávid