Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Málaga győzelemmel zárult a 23. forduló! – Videóval

A La Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén a Málaga hátrányból felállva, 2:1-re nyert a Las Palmas ellen hazai pályán.

(Kép: LaLiga Twitter)

Mauricio Lemos hatalmas szabadrúgásgóljával a Las Palmas szerzett vezetést a Málaga otthonában. Ezt követően a hazaiaknak kellett egy kis idő, míg felocsúdtak, azonban a szünetre már 2:1-es Málaga előnnyel vonulhattak a felek.
A folytatásban nagy esélyt kapott a Las Palmas azzal, hogy José Rodriguez a 70. percben kisárgázta magát a hazaiaktól, azonban a vendégeknek még csak az egyenlítés sem jött össze. A Málaga győzelmével felzárkózott a középmezőny végére, éppen az előtte 2 ponttal helyet foglaló Las Palmas mögé.

Málaga – Las Palmas 2:1 (2:1)
Gól: Fornals (27.), Charles (35.) illetve Lemos (19.)
Kiállítás: J. Rodriguez (70.)

Hosszabb összefoglaló a találkozóról:

https://www.youtube.com/watch?v=juBgjaUJ6SU

A 23. forduló korábbi eredményei és összegzés: 

A 23. forduló fontos következtetéseinek egyike, hogy talán kezd életjeleket mutatni a tabella hátsó régiójában helyet foglaló Granada, valamint a szebb napokat is látott Valencia. Mindkét együttes magabiztos győzelmet aratott a fordulóban és fontos három pontot szerzett.
Levonható tanulság az is, hogy Barcelonában vélhetően valóban okozott zavart a PSG elleni megsemmisítő vereség a BL-ben, hiszen a katalán sztárcsapatnak kis híján beletört a bicskája a Leganés együttesébe a Camp Nou-ban rendezett találkozón – Lionel Messi 90. percben értékesített tizenegyese azonban megmentette a csapatot egy újabb blamától. Szüksége is volt a három pontra a Barcának, hiszen tapad rájuk a Sevilla; úgy tűnik magára talál az Atlético Madrid is – nem beszélve arról, hogy a hétvégén Atleti – Barca meccset rendeznek -; ráadásul az éllovas két meccsel kevesebbet játszó Real Madrid nem igazán akar hibázni.
Apropó Real Madrid: A blancóknál az Espanyol ellen góllal tért vissza Gareth Bale! A walesi visszatérése kisebb lökést is adhat a csapatnak, nem is beszélve arról, hogy a madridisták azt is remélhetik, hogy Cristiano Ronaldo formájára is jó hatással lesz Bale újbóli játéka.

A 23. forduló érdekessége egyébként, hogy minden pályán született döntés, legközelebb a döntetlenhez a felek az Anoétában jártak a Real Sociedad – Villarreal találkozón, csakhogy a hosszabbítás utolsó pillanataiban érkezett Samu Castillejo, megnyerve a meccset a “sárga tengeralattjárónak”.

A tabella állása:

A góllövőlista élmezőnye (Név, Csapat, Lőtt gólok száma):