Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Már bajnok a Chelsea”

José Mourinho, a Manchester United portugál menedzsere ismét hallatta hangját. A Special One azok után válaszolt a sajtó kérdéseire, hogy együttese továbbjutott a Blackburn Rovers ellen az FA-kupában, majd a sorsolás okán az is kiderült, hogy a legjobb nyolc között egykori csapata, a Premier League-et jelenleg utcahosszal vezető Chelsea jön majd szembe.

Jose-Mourinho-33-960x450José Mourinho szerint sokkal jobban meg kell osztaniuk erőiket, mint a Chelsea-nek (fotó: Football Fancast)

Az Antonio Conte vezette Chelsea szombat délután mérkőzött a második ligás Wolverhampton Wanderers csapatával, és nem is vallott kudarcot a kék mezes együttes, idegenben is lesöpörte a “Farkasokat” a gyepről, és 0-2-es győzelemmel kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. A tegnap esti sorsolás pedig úgy hozta, hogy a CFC útjába az a Manchester United került, melynek kispadján a londoniak egykori sikerkovácsa, José Mourinho ücsörög.

A portugál menedzsertől nem áll távol a pszichológiai hadviselés, ezt tegnapi sajtótájékoztatóján meg is csillogtatta a mester.

“Nekünk játszani kell a Saint-Étienne ellen az Európa-ligában, le kell játszanunk a Ligakupa fináléját, majd remélhetőleg szembenézhetünk egy újabb ellenféllel az EL-ben, mindeközben harcolnunk kell egy top négyes helyért is a Premier League-ben” – sorolta csapata megmérettetéseit Mourinho. – “Szóval nekem nagyon sok mindenre gondolnom kell, míg a Chelsea-nek gyakorlatilag csak az FA-kupára kell összpontosítania, mert a bajnokságot véleményem szerint már megnyerték. Nincs más porond, ahol harcolniuk kellene..”

Mourinho vélhetően igyekszik Contéékra testálni a nyomást, melyet a negyeddöntős párharc jelenthet, ez pedig nem szokatlan dolog az 54 esztendős szakembertől mindenkori ellenfeleivel szemben.
Legutóbb egyébként Mourinho és együttese húzta a rövidebbet a Chelsea-vel való találkozáskor, ősszel ugyanis a Stamford Bridge-en 4-0-s verésbe szaladtak bele a “Vörös Ördögök” bajnoki mérkőzésen.

Szerző: Draskovics Tamás