Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymarnak bíróság elé kell állnia

A spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona brazil csillagának Neymarnak hétfőn elutasították a fellebbezését, ezért bíróság elé kell állnia korrupció és csalás vádjával.

transfert-douteux-fin-des-poursuites-contre-neymar-et-son-pere-iconsport_bag_080516_08_16,148382

Az FC Barcelona brazil csillagára Neymarra bírósági eljárás vár, miután hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság elutasította Neymar édesanyja, Nadine Goncalves, illetve családi cégük fellebbezését. Az eljárás a DIS elnevezésű brazil befektetési csoport panaszával kezdődött. A brazil csillag játékjogát egy részben birtokló brazil cég állítása szerint kevesebb pénzt kaptak, mint amennyi járt volna, amikor a játékos 2013-ban a brazil Santostól az FC Barcelonához igazolt.

Az ügy kapcsán ezek után Spanyolországban is vizsgálatot indítottak, hogy valóban eltitkolták-e az átigazolási díj egy részét. Az ügyészség ennek kapcsán kétéves börtönbüntetést és csaknem 10 millió dollár pénzbüntetést kért Neymarra és az édesapjára. A legfrisebb fejlemények szerint az ügyészség  a katalánokra 9 millió, a Santosra pedig 7 millió dolláros büntetését kiszabását javasolja.

A Barcelona Neymar átigazolásakor ugyanakkor azt jelentette be, hogy 57 millió eurót fizetett a Santosnak, ám kiderült, valójában csaknem 100 millió euró volt az összeg, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be az adóhatóságoknak. Az ügyet egyszer már lezárta  bíróság, akkor a támadó klubja 5.5 millió euró bírságot fizetett. A a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen így újratárgyalják az ügyet.