Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atletico: Újabb roham Tielemansért

Youri Tielemans várhatóan nem sokáig marad Belgiumban – legalábbis ilyen mutatókkal nehéz elképzelni, hogy valamelyik sztárklub ne csengetne ki érte egy relatíve nagy összeget. A sajtó az Atleticót emlegeti.

Kép: provenquality.com

Kép: provenquality.com

Az egész világot bejárták azok a felvételek, amelyeken a mindössze 19 éves Youri Tielemans előbb ballal, majd jobbal is betalált 30-ról az Oostende ellen. Minden sorozatot figyelembe véve így már 16 gólnál jár idén, amik mellé kiosztott még 9 gólpasszt is. Nem rossz egy középpályástól ugye? Ha hozzátesszük, hogy a neve már évek óta felmerül az átigazolási időszakokban, akkor pedig pláne adja magát: lassan megérik ez a fiú egy komolyabb szerződéshez.

Az Atletico Madrid 2015-óta próbálja megszerezni, eddig hiába. Tielemans viszont túl jó és túl jól játszik ahhoz, hogy csak úgy elengedjék. Tavaly az Anderlecht kért túl sokat érte és korábban sem sikerült megegyezni a Matracosokkal – pedig a híradások szerint ahogy akkor, úgy most is “pole pozícióban” van a madridi klub. A spanyol AS kiemeli az ügylet kapcsán, hogy Tielemans ügyeit ugyanaz a menedzser intézi, aki a szintén belga Carrascóét. A válogatott támadó pedig már az Atletico futballistája.

A hírek viszont arról szólnak, hogy feltételei is vannak a klubnak, illetve a játékosnak az Atleticóval szemben. Az Anderlecht szeretne klubrekordot jelentő összegért megválni saját nevelésétől, Tielmans pedig garanciát, hogy a legelejétől kezdve az első keretnél veszik őt számításba. Ez utóbbira egyébként minden esély megvan, tekintve hogy Tiago várhatóan elhagyja majd a csapatot, valamint Gabi 34 éves lesz és Augusto Fernandez is sokat sérült. Ráfér a fiatalítás erre a szekcióra.

A már említett elképesztő duplázás:

https://www.youtube.com/watch?v=OyRJfHYJeSA

Fontos azonban leszögezni, hogy itt nem csak az a kérdés, akarja-e Tielemanst az Atleti. A madridi klub ugyanis a FIFA döntésére vár. A Real Madridhoz hasonlóan ugyanis az Atletico is el lett tiltva az átigazolásoktól, habár mind a két klub fellebbezett. Amíg nem születik ítélet, addig nem tudni, érkezhet-e a belga játékos. Ha életbe lép a FIFA döntése, akkor a nyáron nem igazolhatnak a piros-fehérek, csak januárban. Ez esetben pedig akár egy kölcsön is szóba jöhet egy másik csapathoz addig – ez mondjuk az Anderlechtet vélhetően érdekelné is.

De ne szaladjunk ennyire előre, a fentiekből jól látszik, mennyire messze is vannak a felek egy szerződéstől. A helyzetet pedig tovább bonyolíthatja a csapat idei gyenge szereplése, ami akár Simeone állásába is kerülhet. Onnan meg pláne érdekesen festene a történet. A lényeg tehát: az Atletico kaphat egy utolsó esélyt, hogy megszerezze Tielemanst. Ha ők nem fizetnek érte a nyáron, akkor majd más fog.

Baranyai Balázs