Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Az Atlético Leverkusenbe látogat – előzetes

Ma este folytatódik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, ahol a Manchester City és a Monaco mellett a Bayer Leverkusen és az Atletico Madrid is pályára fog lépni. A német csapat hazai pályán fogadja Simeone gárdáját, akik alapvetően esélyesebbek lennének, de jelenlegi formájukat tekintve bármi megtörténhet. 

gfgffg

A két együttes formája az elmúlt időszakban:

Bayer Leverkusen:  A német csapat csoport másodikként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol a Monaco előzte csak meg. A Bundesligában nem brillíroznak, jelenleg csak a kilencedikek. Két győzelemmel hangoltak a ma esti mérkőzésre, viszont többször kikaptak a tabella végén álló csapatoktól is, legutóbb a Hamburgtól. A védelmük nem az igazi, nagyon sok gólt kaptak a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában viszont jobban szerepeltek ezen a téren. Házi gólkirályuk Chicharito, aki a bajnokságban 10 találatnál jár, a BL-ben viszont eddig csak egy gólt lőtt. Nem ők az esélyesebbek ma este, de azért meglephetik a tavalyi döntőst, ráadásul a hazai pálya előnye is náluk van.

Atlético Madrid: Az Atlético Madrid csak egyszer kapott ki a csoportkörben, a Bayern Münchentől az utolsó mérkőzésükön, így csoportelsőként jutottak tovább a legjobb tizenhat közé. A bajnokságban viszont nem megy túl jól nekik, ahol jelenleg a negyedik helyen állnak, hiszen 7 ponttal vannak lemaradva a lista vezető Real Madridtól, akik ráadásul két meccsel kevesebbet is játszottak. Simeone gárdája jelenleg nagyon távol áll attól, hogy esélyes legyen a bajnoki címre. Hírhedt védelmük sem a régi, de azért még nem menthetetlenek. Házi gólkirályuk Antoine Griezmann és Kevin Gameiro, akik 9-9 gólt szereztek a bajnokságban, Griezmann viszont a BL-ben 3 gólt lőtt eddig, míg francia honfitársa csak egyet. A tavalyi döntős az esélyes a ma esti összecsapáson a papírforma szerint, viszont a jelenlegi formájukat látva nem jelenthető ki, hogy biztosan megnyerik a mérkőzést. 

A  két csapat egymás elleni múltja:

A két csapat eddig 4 alkalommal találkozott egymással az európai kupasorozatokban. Először 2010-ben az Európa-liga csoportkörében csaptak össze. Mindkét meccsükön 1-1-es döntetlen született, viszont az Atlético Madrid kiesett a csoportból, míg a Leverkusen elsőként továbbment. A következő két találkozójuk 2015-ben volt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzést a Leverkusen nyerte meg hazai pályán 1-0-ra, majd a visszavágón az Atlético Madrid vezetett 1-0-ra a hosszabbítás lefújásáig, így végül tizenegyespárbajra került sor, amit a spanyol csapat nyert meg.

Sérültek:

Bayer Leverkusen: Biztosan nem lép pályára a török Hakan Calhanoglu, akit a Sportdöntőbíróság 4 hónapra eltiltott, mivel megsértette a Trabzonsporral kötött megállapodását, amelyet szabálytalanul, egyoldalúan bontott fel, amikor 2011-ben a német Karlsruhe csapatához igazolt, így ő már nem lép pályára a szezon hátralévő részében. A csapat fiatal tehetsége Jonathan Tah sem combsérülés miatt hagyja ki a találkozót, Admir Mehmedi és Lars Bender játéka pedig még kérdéses.

Atlético Madrid: Jó hír a spanyol csapat számára, hogy első számú kapusuk, Jan Oblak felépült vállsérüléséből, és ott van a keretben. Simeonénak viszont nélkülöznie kell Diego Godint, aki combsérülést szenvedett, illetve Juanfrant, Barragant, és Tiagót is.

Kedvcsináló a mérkőzéshez: