Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Góleső és hazai siker Manchesterben – VIDEÓ

A Bajnokok Ligájában a tét a legjobb 8 közé jutás volt. Az oda-visszavágós párharc első felvonását Manchesterben rendezték meg. Az AS Monaco csapata látogatott az Etihad stadionba, azzal a céllal, hogy idegenben értékes gólokat szerezzen.

nintchdbpict000287495787 (1)

Már az első félidő is rengeteg izgalmat tartogatott. Az első találatra 26 percet kellett várni. Sterling kapott remek labdát, és juttatta azt Subasic kapujába. A hazaiak öröme nem sokáig tartott. Falcao a 32. percben egalizálta az állást. Nem sokkal később Agüero került a földre a tizenhatoson belül. A hazai közönség büntetőben reménykedett, azonban Lahoz máshogy gondolta, és műesésért sárga lappal jutalmazta a csatárt. A 40. percben Mbappe révén fordítottak a hercegségiek.

A második játékrészben még tovább fokozódtak az izgalmak, és a csapatok gólokkal is kiszolgálták a nézőközönséget. Az 50. percben büntetőhöz jutott a Monaco. Falcao erős füttykoncert közepette lőtt, de Caballero érezte az irányt, és hárítani tudott. Az 58. percben egyenlített a Manchester City. Sterling labdájára remekül érkezett Agüero, és ezzel 2:2-re módosította az állást. 3 perccel később, ami nem ment büntetőből, megoldotta akcióból. Falcao remekül emelte át Caballero fölött a labdát, és juttatta ismét előnyhöz a vendégeket. A Kékek nem törtek meg, és a hajrára teljesen felpörögtek. A 71. percben ismét Agüero volt eredményes, és újra egálra módosult az állást az eredményjelzőn. A 77. percben fordított a City. Egy szögletet követően Stones volt résen, és lőtte a labdát a Monaco kapujába. A 82. percben 2 gólosra módosította a hazai csapat az előnyét. Agüero szolgálta ki Sane-t, aki élt is a lehetőséggel. Falcao ismét egy gólosra csökkenthette volna a hercegségiek hátrányát, de Caballero résen volt, és lábbal tisztázni tudott. A mérkőzést a Manchester City nyerte, és előnnyel utazhat Monacóba, a visszavágóra.

Manchester City – AS Monaco 5:3 (1:2)
Helyszín: Etihad Stadion, Vezette: Lahoz
Gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58. 71.), Stones (77.), Sané (82.) ill. Falcao (32. 61.), Mbappe (40.)
Sárga lap: Agüero (35.), Sterling (35.), Fernandinho (40.), Otamendi (49.), Zabaleta (73.) ill. Glik (8.), Sidibe (25.), Bakayoko (55.), Falcao (67.), Silva (76.), Fabinho (82.)
Kiállítva: – ill. –

Manchester City: Caballero – Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho (Zabaleta 62.) – Toure – Sterling (Navas 90.), Silva, De Bruyne, Sane – Agüero (Fernando 67.) Vezetőedző: Guardiola

AS Monaco: Subasic – Sidibe, Glik, Raggi, Mendy – Fabinho, Bakayoko (Dirar 88.) – Silva (Moutinho 85.), Lemar, Mbappe (Germain 79.) – Falcao Vezetőedző: Jardim

https://www.youtube.com/watch?v=ZXYCg2ua6LA

kép: thesun.co.uk