Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Manchesterbe látogatnak a hercegségiek – előzetes

Ígéretes csatának nézünk elébe ma este a Bajnokok Ligájában. A tét a legjobb 8 közé jutás, és ezt mindkét csapat már az első párharcban meg akarja alapozni egy jó eredménnyel. Az Etihad stadionban kezdődik a párharc, ahol a Manchester City fogja fogadni a 2003-2004-es kiírásban döntőig menetelő Monacot.

nintchdbpict000287495787

Manchester City – AS Monaco
20:45 – Sport 1

Visszatekintő

A csapatok áttekintése előtt ugorjunk vissza az időben, és idézzük fel mindkét csapat legjobb eredményét a Bajnokok Ligájában. Az AS Monaco drukkerei a 2003/2004-es kiírásra emlékeznek vissza keserédes mosollyal. Az együttes remekelt a kiírásban, és a fináléig masírozott. Ott azonban jött az FC Porto, és a kijózanító pofon. Carlos Alberto, Deco és Alenichev góljai végleg megpecsételték a hercegségiek sorsát.

A Manchester City a fináléról még csak álmodozhat. A 2015/2016-os kiírásban majdnem összejött a Kékeknek a döntő, azonban a Real Madrid megállította őket. Fernando öngólja végzetesnek bizonyult a későbbi bajnokkal szemben.

A bajnokság és a kupa

Mindkét csapat döntetlennel hangolt a ma esti találkozóra. A Monaco bajnoki mérkőzésen nem bírt idegenben a Bastiával. A hercegségieknek Silva mentett pontot a második játékrészben az 1:1-re végződött találkozón.

Pep Guardiola fiai nagyobb blamába szaladtak bele. A kupában mindenki azt várta, hogy a Championshipben szereplő Huddersfield együttesét könnyedén ütik ki. Az alsóbb osztályú csapat remek játékkal egy gól nélküli döntetlennel kivívta az újrajátszást, így a Kékekre vár még egy meccs, amit meg kell nyerniük, ha a következő körbe akarnak jutni.

Sérültek és eltiltottak

A Manchester Citynek Gabriel Jesus elvesztése a legnagyobb érvvágás. A tehetséges brazil mellett még Ilkay Gundogan és Vincent Kompany is sérüléssel bajlódik. Yaya Tourénak újra bizalmat szavazott Guardiola, így ma ő biztosan pályára fog lépni.

A Monaco mesterének, Jardimnak mellőznie kell az eltiltott Jemersont. Andrea Raggi iés Kamil Glik is nagy valószínűséggel ki fogja hagyni a ma esti találkozót. Tiemoue Bakayoko és Guido Carrillo állapota sem százszázalékos. Boschilia térdsérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.

A várható kezdőcsapatok

Manchester City: Caballero – Kolarov, Stones, Otamendi, Zabaleta – Touré, Fernandinho, Silva – Bruyne, Sané – Agüero

AS Monaco: Subasic – Mendy, Raggi, Glik, Sidibe – Lemar, Fabinho, Moutinho, Silva – Germain, Falcao

kép: thesun.co.uk