Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola elárulta, kit tart a legjobb edzőnek

Pep Guardiola, az angol élvonalbeli Manchester City jelenlegi menedzsere vitathatatlanul a világ közvetlen elitjébe tartozik edzőként, egyesek szerint pedig egyenesen ő tekinthető a földkerekség legjobb trénerének. Nos, a minap Guardiola elárulta, ő egészen másként vélekedik erről, ugyanis nem saját magát tartja az első számúnak.

389690-marcelo-bielsa-angryMarcelo Bielsa, az “Őrült” becenévre hallgató tréner (fotó: 101greatgoals.com)

A Manchester City katalán mestere szerint ugyanis Marcelo Bielsa, a francia Lille OSC frissen kinevezett vezetőedzője a világ legjobbja.

“Óriási csodálattal adózom Marcelo Bielsának, mert minden játékosát képes sokkal jobbá tenni” – vélekedik Guardiola. – “Még mindig nem találkoztam egy olyan emberrel se, aki egykor az ő játékosa volt, és rosszat mondana róla. Sokkal inkább hálásak neki azért, amit a karrierükért tett.”

A 61 esztendős argentin edzőt valóban rengetegen tartják követendő példának, az Atlético Madrid jelenlegi trénere, Diego Simeone gyakran említi példaképeként Bielsát. A meglehetősen szeszélyes természetéről is ismert tréner irányította Argentína és Chile válogatottját, klubszinten pedig többek között az Espanyolt, az Athletic Bilbaót, az Olympique Marseille-t, és névlegesen pár napig a Laziót is, onnan azonban viharos körülmények között se perc alatt távozott.

“Nekem is rengeteget segített” – folytatta Guardiola. – “Mindig, amikor beszélek vele, úgy érzem, tényleg segíteni szeretne.”

Bielsát nemrégiben nevezték ki a Lille vezetőedzőjének, igaz, csupán a 2017-2018-as szezontól veszi át a “Kutyák” irányítását. Bielsa útmutatása rá is fér majd a háromszoros bajnokcsapatra, ugyanis jelenleg a kiesés elől menekülnek a francia élvonalban, azaz legfényesebb időszakuktól meglehetősen távol állnak.

Szerző: Draskovics Tamás