Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Pogba nem tiszteli eléggé a társakat” – mondja az egykori kiválóság

Paul Pogba idén hektikus szezont fut az angol élvonalbeli Manchester United játékosaként, többnyire azonban jó játékkal rukkolt elő az utóbbi időben. Példának okáért a hétvégi FA-kupa-meccsen csereként beállva gólpasszt adott Zlatan Ibrahimovicnak, azzal a találattal pedig meg is nyerte a Blackburn elleni mérkőzést az MU, és a legjobb nyolc közé masírozott. A “Vörös Ördögök” egykori jobbhátvédje, Paul Parker azonban nincs elragadtatva Pogbától.

CBdRsm_VIAE307wParker aktív játékosként MU-mezben (fotó: 101greatgoals.com)

Paul Parker nem tekinthető nyeretlen két évesnek, hiszen 1991 és 1996 között, tehát öt éven keresztül szolgálta a Manchester Unitedet, ez idő alatt pedig három bajnoki címet, két FA-kupa-trófeát, egy Ligakupa-elsőséget, két Angol Szuperkupa-győzelmet és egy Európai Szuperkupa-serleget ünnepelhetett a vörös-fehérekkel. Éveken át tartó fényes manchesteri karrierjének néhány sérülés és egy bizonyos Gary Neville felbukkanása vetett véget, ugyanakkor nevét örökre bevéste a United történelemkönyvébe.

Parker most a 888sportnak adott interjút, és szót ejtett a “Vörös Ördögök” rekordigazolásáról, Paul Pogbáról is többek között.

“Amíg Pogba nem lő legalább 15 gólt és ad 25 gólpasszt egy szezonban, addig lehetetlen lesz igazolnia, hogy megérte az érte kifizetett összeget” – mondta Parker, utalva ezzel a 89 millió fontos vételárra, melyet a ManUnited kipengetett Pogba előző klubjának, az olasz Juventusnak. Sőt, ennél továbbment. – “Szerintem az a probléma, hogy jelenleg nem olyan kaliberű játékosok veszik körbe, mit amilyenek a Juventusnál csapattársai voltak, így pedig túl sokat akar, túl sokáig dédelgeti a labdát. A Juvénál soha nem tartogatta annyit a labdát, mint most a Unitednél. Ez talán azért lehet, mert nem tiszteli eléggé a jelenlegi társait. Talán ha többször próbálna egyszerűbb megoldásokat választani, és elkezdené tisztelni a többieket, jobban menne neki. Túl sokat beszél arról, hogy hányszor találta el a kapufát, de az a helyzet, hogy azok ugyanúgy kaput nem találó lövéseknek számítanak…”

1477018458_paul-pogba-anthony-martial-manchester-unitedPogba és Martial (fotó: IBTimes)

Parker nem kímélte Anthony Martialt sem, szerinte a francia támadónak is sokkal többet kellene nyújtania honfitársához hasonlóan. Érdekesség, hogy Parker az ő kapcsán is kiemelte a tisztelet hiányát.
Paul Pogba mindenesetre a héten máris bizonyíthat névrokonának, ugyanis szerda este az Európa-ligában lép pályára az MU, a Saint-Étienne elleni párharc visszavágóját játsszák le Franciaországban (az angolok 3-0-s előnyből várják a meccset).

Szerző: Draskovics Tamás