Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Man. United megint nyert, simán ment tovább – videóval

A Vörös Ördögök lényegében már az Európa Liga legjobb 32 csapata között a St. Etienne elleni manchesteri odavágón eldöntötték a továbbjutás sorsát. Franciaországban is nyert a United, és még csak gólt sem kapott a párharc során.

IMG_20170222_195358

Végül kiderült, már a 17. percben kialakult a visszavágó végeredménye (forrás: twitter.com/ManUtd)

Sima hazai sikere után a Manchester United kicsit az Európa Ligában megszokottól eltérő módon utazott a St. Etienne elleni visszavágóra a sorozat legjobb 32 csapata közötti kieséses szakaszban.

A Manchester hamar kezébe vette az irányítást, legalább is ami az eredményt illeti. A Vörös Ördögök 17 percnyi játék elteltével kerültek előnybe, amikor Mata passza után Mkhitaryan közelről talált a kapuba (0-1). Viszont a gólszerző sokáig nem lehetett a pályán, cserélni kellett sérülése miatt. Ezzel több kérdés nem nagyon maradt, ami ezt a párharcot illeti, viszont küzdött a becsületgól megszerzésért a hazai csapat, sok komoly helyzetről mégsem számolhatunk az első félidő kapcsán.

A második játékrészben még annyira sem volt sürgető a haladás a vendégek számára, mint az elsőben, amikor szintén nem kellett sietniük, a hazaiak pedig még jobban tudtak irányítani mezőnyben, és több akciót is dolgoztak ki. A 61. minutumban a vendégek részéről Bailly kapott sárga lapot, aki emiatt kénytelen kihagyni a United nyolcaddöntőjének első meccsét, ám durvult is a helyzet, nem sokkal ezután – két perc kellett neki – megkapta második sárgáját is, a vendégek pedig emberhátrányba kerültek. Igyekezett a manchesteri gárda is helyzeteket kialakítani természetesen, kapura tartó lövedékből nem igazán jutott ki ebben a félidőben sem, a St. Etienne pedig anélkül esett ki, hogy legalább egyszer be tudta volna venni soros ellenfele kapuját. A Manchester United 4-0-s összesítéssel jutott be az Európa Liga nyolcaddöntőjébe, ahol a Mourinho által irányított csapatnak talán nagyon ellenállással kell szembenéznie.

St. Etienne – Manchester United 0-1 (0-1) Továbbjutott: Manchester United, 4-0-s összesítéssel
Helyszín: Stade Geoffroy-Guichard. Vezette: Deniz Aytekin (német)
Gólszerzők: – , ill. Mkhitaryan (17.)
Sárga lapok: Malcuit (84.), ill. Bailly (61., 63.)
Kiállítás: – , Bailly (68.)

St. Etienne: Ruffier – Malcuit, Perrin, Théophile-Catherine, Pogba – Pajot, Veretout (Lemoine 68.) – Hamouma, Saivet (Jorginho 53. Monnet-Pacquet – Beric (Roux 59.). Vezetőedző: Christophe Galtier

Manchester United: Romero -Young, Bailly, Smalling, Blind – Fellaini, Carrick (Schweinsteiger 62.), Pogba – Mata (Rojo 64.), Ibrahimovic, Mkhitaryan (Rashford 25.). Vezetőedző: José Mourinho

Nagy Dávid