Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Engedélyt kapott az Újpest hazai pályája

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán tudattal a világgal, hogy elfogadta az Újpest FC kérvényét, miszerint február 22-e után megrendezésre kerülő hazai bajnoki és kupamérkőzéseinek nevezési lapon bejelentett helyszínét módosítsa”, és a meccsek új helyszíne a kecskeméti Széktói Stadion legyen.

szusza-ferenc-stadionVajon a Megyeri úton mikor lesznek otthon?

2016 májusában kezdődött az Újpest stadionjának felújítása, s akkor úgy tervezték szeptember közepére már újra a Megyeri úton tudják az ellenfeleket fogadni. Az ősz folyamán többször módosult a határidő, végül az első tavaszi hazai bajnokit lőtték be. Ezzel szemben hetek óta megy a csatározás mikor is lehet hazai pályán az Újpest. Az előző fordulóban a Vasas már ott rendezte volna meg a bajnokiját, de a talaj alkalmatlan volt focimeccsre, már pénteken tudatták a Haladással felesleges elindulniuk, mert játszani nem tudnak.

A lila -fehérek ősszel először a Fáy utcában, majd miután elkezdték az ottani stadiont bontani Kecskeméten voltak hazai pályán. Az Újpest korábban a 2016–2017-es idény végéig szóló megegyezést között a kecskemétiekkel, így a versenybizottság mostani határozata pusztán formai jelentőségű, és nem jelenti azt, hogy a lila-fehérek letettek volna arról, hogy a tavaszi szezonra visszaköltözzenek a Megyeri útra. A futballcsapatot működtető gazdasági társaság továbbra is folyamatos tárgyalásban áll a Szusza-stadion üzemeltetőjével, amint megtörténik az alku, azonnal tudatja közleményben a klub.

Endrődi Dávid