Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Ha nem szerzünk gólt Monacóban, kieshetünk”

Az angol élvonalbeli Manchester City kedd este elképesztő, nyolc gólt hozó mérkőzésen múlta felül a francia bajnokságot jelenleg vezető AS Monacót. Az igen fordulatos, izgalmakban gazdag összecsapás után az angolok szakvezetője, Pep Guardiola elmondta véleményét a párharcról, és természetesen kitért a visszavágóra.

Pep-Guardiola-589958Guardiola (fotó: Daily Star)

Bár a Manchester City végül 5-3-ra megnyerte a kedd esti thrillert (bővebb összefoglalónkat IDE kattintva olvashatjátok), és ezáltal két gólos előnyt karistolt össze a visszavágóra, Pep Guardiola tisztában van azzal, hogy csapata még nem jutott tovább.

“Hamarosan elrepülünk Monacóba, és ott annyi gólt próbálunk majd rúgni, amennyit csak tudunk” – jelentette ki a katalán mester. – “Nem az eredményt fogjuk védeni!”

Noha a manchesteriek előnye két gólos, a piros-fehérek három gólt rámoltak be idegenben, ez pedig még nagyon értékes lehet Leonardo Jardimék számára, főleg azért is, mert amilyen mennyiségben termelik a gólokat idén a hercegségiek – csak a bajnokságban 76 gólnál járnak, összességében minden tétmeccset figyelembe véve jócskán száz felett -, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a továbbjutáshoz szükséges gólmennyiséget összehozzák majd hazai környezetben.

“Most már jobban ismeri egymást a két csapat. Néhány dolgot helyre kell hoznunk, pár dolgot nekik is meg kell oldaniuk, de tudjuk, hogy gólt kell szereznünk! Ha nem találunk be idegenben, akár le is játszhatnak minket” – folytatta Guardiola. – “Természetesen boldogabb vagyok monacói kollégámnál, de ha 2-0-ra kikapunk, kiestünk. Ráadásul ha van csapat, amely képes egymilliárd gólt szerezni, az épp a Monaco.”

A párharc első felvonása után egyébként a City csapata repülőgépre ült, majd elrepült Abu Dhabiba, ahol igyekeznek feltöltődni, továbbá összehoznak egy találkozót a klub tulajdonjogát birtokló Manszúr sejkkel.
A Monaco elleni visszavágóra március 15-én kerül sor a II. Lajos Stadionban.

Szerző: Draskovics Tamás