Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Valencia lenyomta a Realt! – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából elhalasztott Valencia – Real Madrid meccset ma este pótolták. A Királyiak előnye eddig megnyugtató volt, de most a Valencia meglepte a madridi nagyágyút.

IMG_20170222_204256

Meglepetésre a Valencia otthon tartotta a három pontot (forrás: twitter.com/LaLiga)

Nagyszerűen kezdte a hazai együttes a meccset, amely már a 4. percben megszerezte a vezetést a Real ellen! Ekkor Zaza nagyszerű gólt lőtt El Haddadi labdája után (1-0). A jó kezdés jó folytatást vont maga után hamar, és a 9. minutumban már kettővel vezetett a Valencia! A hazaiak második találatát Orellana szerezte, akinek Nani adta a gólpasszt (2-0). A vendégek próbáltak ébredezni, a 13. percben Ronaldo szépített volna, de a portugál célt tévesztett. Két perccel ezután James Rodriguez löketét blokkolta a védelem a kapu közelében. Hamar jött az újabb vendég helyzet – a 18. percben Diego Alves védte Ronaldo löketét. A Real nagy nyomást helyezett a Valenciára, mezőnyben pedig elképesztően nagy volt a vendégek fölénye. Diego Alvesnek a 21. percben is akadt dolga, ekkor a hazai kapus Benzema próbálkozását fogta. Tíz perccel ezután adódott azért egy lehetősége még a Valenciának is. Parejo pazar lövését a szabadrúgása után azonban Keylor Navas hatástalanította. A 39. percben a hazaiaknál kényszerű cserére került sor, Naninak kellett lejönnie, a portugál helyét pedig Siqueira vette át. A félidő hajrájában megtört a jég, a sok vendég lehetőség után összejött a szépítés. A 44. percben Marcelo beadása után Ronaldo fejelt gólt (2-1).

A folytatásban nem csökkent, inkább nőtt a Real nyomása. Az 53. percben a korábban gólpasszt kiosztó Marcelo egalizált volna, de Diego Alves ismét a helyén volt. A hazaiak újból kettővel mentek volna, de Parejo jól helyezett lövését kivédte Navas a 61. percben. A hajrában pont az arra specializálódott Ramos próbált betalálni, de tizenhatosról leadott lökete elkerülte a kaput. A hosszabbításban is az egyenlítésért és így a pontmentésért hajtott a Real, de Bale kapura tartó fejesét mentették. A lefújásig már nem esett gól, és ugyan még így is eggyel kevesebb meccset játszott a Királyi Gárda, csak egy pontra van már tőle a második helyezett Barcelona. A Valencia nem akármit vitt ma este véghez, és 23 bajnokija után a 14. helyen áll, ez utóbbi viszont nem nagy dicsőség a csapat múltját tekintve.

Valencia – Real Madrid 2-1 (2-1)
Helyszín: Mestalla – 45.833 néző. Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Zaza (4.), Orellana (9.), ill. Cristiano Ronaldo (44.)
Sárga lapok: Zaza (19.), El Haddadi (43.), Perez (54.), Mangala (67.), Parejo (90.), ill. Carvajal (29.), Varane (59.)

Valencia: Alves – Cancelo, Garay, Mangala, Gaya – Parejo, Perez – El Haddadi, Orellana (Soler 56.), Nani (Siqueira 39.) – Zaza (Suarez 74.). Vezetőedző: Salvador Gonzalez

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane (Nacho 73.), Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric (Lucas 76.) – James Rodriguez (Bale 62.), Benzema, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Nagy Dávid