Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Az APOEL kiejtette a Bilbaot, továbbment az Ajax is – videóval

Csütörtökön rendezétek a visszavágókat az Európa-ligában a legjobb 16 közé jutásért. Gól nélküli döntetlent követően idegenben lépett pályára a Nagy Dominiket is foglalkoztató Legia Varsó az Ajax otthonában. A Bilbao-ra parázs mérkőzés várt a ciprusi APOEL otthonában a hazai 3:2 után.

2444183_w1

Európa-liga, Legjobb 32 között – visszavágó:

Ajax Amsterdam – Legia Warsawa 1:0 (0:0)
Helyszín: Amsterdam ArenA (Amszterdam) Vezette: Taylor (angol)
Gólszerzők: Viergever (49.)
Sárga lap: Traoré (75.), Veltman (86.), Onana (90+4.)
Kiállítva:

Továbbjutott: AJAX 1:0-ás összesítéssel

Ajax: Onana – Viergever , Riedewald, Sanchez, Veltman – Ziyech, Schöne, Klaassen – Younes, Dolberg (Nouri 81.), Traoré. Vezetőedző: Bosz

Legia: Malarz – Broz, Dabrowski, Pazdan, Hlousek – Kopczynsky (Chima Chukwu 81.), Jodlowiec (Moulin 57.) – Kazaishvili, Odjidja-Ofoe, Guilherme (Necid 73.) – Kucharczyk. Vezetőedző: Magiera

A varsói gól nélküli döntetlen követően az Ajax otthonában az Amszterdam Arénában feszültek egymásnak a felek a visszavágón. A mérkőzés favoritja a hollandok voltak, azonban a varsóiak idén már megmutatták nem szabad őket leírni, ugyanis a BL-ben idén már okoztak meglepetéseket. A Legia végzett a BL-ben a csoportjában a harmadik helyen, hogy otthon ikszeltek a címvédő Real Madriddal valamint otthon verték a portugál Sportingot. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 2015-ben szintén a legjobb 32 között találkozott egymással a két gárda. Akkor az amszterdamiak 4:0-ás összesítéssel jutottak tovább, a párharc hőse Arkadiusz Milik volt aki három gólt is szerzett a két mérkőzés során, a lengyel gólvágó időközben már Nápolyba igazolt.

A találkozó első komoly helyzetére húsz percet kellett várni, mikor az amszterdamiak marokkói játékosa Hakim Ziyech villant meg, azonban az égiek a varsóiakkal voltak mivel az Ajax játékosának lövése a jobb kapufán csattant. Az Ajax egyre komolyabb fölényben játszott a folytatásban is és sorra érkeztek a veszélyes beívelések és az ebből adódó lehetőségek. A 31. percben ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, Klassen lövése hálót talált, azonban egy baj volt ezzel csak oldalhálót. A Legia képtelen volt igazán veszélyes támadást felépíteni, kontráikat már a félpályánál lekapcsolták az amszterdamiak. a csatárok szinte alig kaptak használható labdákat. A legveszélyesebb Legia lehetőség a 41. percben adódott, mikor Kucharczyk kanyarította középre a labdát azonban Odjida-Ofoe előtt elszállt a játékszer. A hajrában más említésre méltó esemény már nem történt, így gól nélkül vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően bekezdett az Ajax és egy szemet gyönyörködtető támadás után megszerezték a vezetést, Younes lövését ugy még védte Malarz a kipattanónál azonban már nem tudott csodát tenni és Viergever talált a hálóba. A gól után a varsóiaknak több területe, nyílt azonban nem igazán tudtak élni a lehetőséggel a vendégek. A 66. percben az Ajax mindössze 19 éves dán játékosa Dolberg villant, azonban eléggé kisodródott, de Malarznak így is bravúrra volt szüksége , hogy hárítsa a fiatal támadó kísérletét. A mérkőzés utolsó negyedórájában kezdett éledezni a Legia, kétszer is helyzetbe kerültek egymás után előbb Kucharczyk majd Kazaishvili lövését fogta könnyedén Onana. A 80. percben végleg eldönthette volna a továbbjutás sorsát az Ajax, azonban a héten hosszabbító Schöne lövése éppenhogy elkerülte a bal kapufát. Győzelmével az Ajax ismételten bejutott a legjobb 16 csapat közé az EL-ben és várhatja a holnapi sorsolást.

https://www.youtube.com/watch?v=KauMyK1_Kg4

APOEL Nicosia – Atheltic Bilbao 2:0 (0:0)
Helyszín: Neo GSP Stadion (Nicosia) Vezette: Bezborodov (orosz)
Gólszerzők: Soteriou (46.), Gianniotas (54., büntetőből)
Sárga lap: Soeteriou (44.), Ioannou (57.), de Camargo (87.) ill. Garcia (45+2.), San Jose (54.), Itturaspe (75.), Iraizoz (90+5.)
Kiállítva: Soteriou (66.) ill. Iturraspe (90+6.)

Továbbjutott: APOEL Nicosia 4:3-as összesítéssel

Izgalmas visszavágóra volt kilátás, miután a Bilbao hazai pályán 3:2-re győzött az első mérkőzésen. Az APOEL két idegenbeli gólja bizakodásra adott okot a ciprusiaknak. Az első félidő igazán komoly lehetőségeket nem hozott találkozón. A második játékrészben felpörögtek az események, szinte rögtön megszerezte a vezetést a ciprusi gárda Soteriu révén és már ők álltak továbbjutásra idegenbeli góljuknak köszönhetően. A gól megfogta a spanyolokat és az 54. percben San Jose szabálytalankodott a tizenhatoson belül amiért a játékvezető büntetőt ítélt az APOEL-nek. A büntetőt Gianniotas könnyedén értékesítette, amivel már kettővel vezettek a ciprusiak, a baszkok komoly bajban voltak. A 66. percben pedig komoly lehetőséget kapott az Athletico miután második sárga lapját is bezsebelte Soteriou és idő előtt elkellett hagynia a játékteret. A vendégek hiába játszottak emberelőnyben nem tudtak mit kezdeni az előnnyel a jól szervezett ciprusi védelem pedig kiválóan működött ezen az estén, így megérdemelten jutottak tovább. A mérkőzés végén egy újabb piros lap borzolta a kedélyeket, a vendégektől  Iturraspe-t küldte le a pályáról a játékvezető.

https://www.youtube.com/watch?v=i8Wzomlbc-E

Képek: uefa.com

O.G.