Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nagyszerűen fordított a Gladbach, a Lyon megint úthenger volt – videóval

Elképesztő meccsen nyert, kétgólos hátrányból fordítva, és ellenfele idegenben lőtt találatát ledolgozva a Mönchengladbach, melynek soraiban Stindl klasszikus mesterhármast lőtt! A Lyon már az odavágó után eldöntötte lényegében a továbbjutás sorsát, azonban hazai pályán még inkább élt a csapat, és 7-et lőtt az Alkmaarnak!

EURÓPA LIGA, A LEGJOBB 32 KÖZÖTT – ODAVÁGÓK

IMG_20170223_231319

A firenzei meccs hőse a vendégek csapatkapitánya, Stindl volt, aki klasszikus mesterhármast szerzett! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

A firenzei együttes hazai pályán úgy fogadhatta a Mönchengladbach csapatát az Európa Liga legjobb 32 csapata között, hogy a párharc odavágóját 1-0-ra nyerte meg idegenben. Ez bizakodásra adhatott okot Paulo Sousa játékosainak.

A 8. percben úgy tűnt meglesz a Borussiának is az idegenben lőtt gól, és hogy a német együttes ledolgozza a hátrányát. Azonban ehhez csak közel állt a vendég csapat, hiszen a beívelt szöglet után Vestergaard fejese a kapufán csattant! Hamar azonban bánkódhattak is ezek után a vendégek, hiszen a 16. minutumban betalált a firenzei gárda! Bernardeschi jó meglátása után Kalinic volt eredményes (1-0). A 23. minutumban Chiesa növelte volna a hazaiak előnyét, de Sommer nagyot védett, ám a kipattanót is rá küldte egy hazai, viszont a vendégek kapusa Bernardeschi próbálkozását is mentette. A 29. percben nagy eséllyel el is dőlt a párharc, hiszen ismét jött egy hazai gól. Ekkor a védelem megingását használta ki Borja Valero, aki közelről vette be Sommer kapuját (2-0). Tatarusanunak is akadt még dolga a szünetig. A román kapus a 42. percben védte Drmic távoli bombáját. A következő percben viszont “bajba” is került a hazai csapat, a Mönchengladbach tizenegyeshez jutott. A labda mögé Stindl állt, aki a 44. minutumban szépített, és életben tartotta csapata esélyeit (2-1).

A szünet után ott folytatta a Gladbach, és egészen pontosan Stindl is ahol az első félidőben abbahagyta – a vendégek játékosa egyenlített, és egymaga duplázott! Szépen zárkózott a Gladbach (2-2). A német klub ezután sem adta fel, sőt! Ha még ez sem lett volna elég, a 47. percben lőtt egyenlítő találat után a jött a vendégek vezető gólja, melyet ki más, mind Stindl szerzett, aki klasszikus mesterhármast hozott össze, elképesztően csinálta, szuper gólt lőtt az 55. percben, és már csapata állt továbbjutásra (2-3). Öt perccel ezután ismét jött egy vendég gól, s a csapat harmadik góljánál asszisztot jegyző Hoffmann újból a kiszolgáló szerepét vállalta el, társa, Christensen pedig fejjel volt eredményes! Alighanem eldőlt minden, és elképesztő feltámadást produkálva a Gladbachnak állt a zászló (2-4). A 68. minutumban szépített volna a Fiorentina, de még azzal is a Gladbach állt volna továbbjutásra, ráadásul Ilicic szabadrúgása fölé is ment. Ezután nagyobb helyzet már nem is alakult ki, és ez a visszavágó volt az ékes példája annak, hogy korántsem lefutott egy párharc akkor sem, ha idegenben lőtt gólja van egy csapatnak, ráadásul a Fiorentina 1-0-ra nyert csak az odavágón. Hazai pálya előnye ide, idegenben lőtt gól oda – bár ez utóbbi most részben létfontosságúnak bizonyult -, a Gladbach felülírt minden, főként Stindlnek köszönhetően, aki mesterhármasával lényegében a következő körbe jutatta csapatát, persze még egyik társa is besegített a gólgyártásban. A Borussia számára az is igencsak megsüvegelendő, hogy 2 gólos hátrányból álltak fel az odavágón, amikor összesítésben már 3-0 volt a Fiorentina javára, és még egy idegenben lőtt gólnyi előnye is volt az olasz csapatnak. Ám hiába, Sousa csapata kiesett, a Mönchengladbach pedig ott van az Európa Liga nyolcaddöntőjében!

Fiorentina – Borussia Mönchengladbach 2-4 (2-1) Továbbjutott: Borussia Mönchengladbach, 4-3-as összesítéssel
Gólszerzők: Kalinic (16.), ill. Stindl (44. – büntetőből, 47., 55.), Christensen (60.)

IMG_20170223_231611

A Lyon most sem kímélte az Alkmaart, Fekir pedig ha nem is a klasszikus fajtát, de mesterhármast szerzett! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

A Lyon már az odavágón nagyon megverte Hollandiában az Alkmaart. Egy hete a most vendég együttes 4-1-re kapott ki otthoni környezetben. A francia ellenfele most sem kímélte a holland csapatot, s már 17 perc elteltével két góllal vezetett a Lyon! Először az ötödik percben talált be Fekir, aki a védelem hibáját használta ki (1-0), majd a 17. minutumban Jallet átadása után Cornet volt eredményes (2-0). Gólgyártásból nem volt hiány, jött a vendégek szépítése a 26. percben! Ekkor Levi Garcia lőtt távolról szép gólt (2-1). Egy percnek kellett eltelnie és újból jött egy találat, csak éppen a túloldalon – nem volt megállás! A 27. minutumban a Lyon második gólja után tíz perccel Fekir ismét betalált – övé volt az első gól is -, de Krulnak, a vendégek kapusának szerencséje sem volt, a labda megpattant előtte, és úgy jutott a kapuba (3-1). Darder tett arról, hogy háromgólos legyen a szünetre a különbség, és már egy félidő alatt összejött az odavágón elért végeredmény (4-1).

A fordulás után nem olyan hamar, de jött az újabb gól. Az Alkmaar alighanem teljesen megsemmisült, a 78. minutumban Darder volt a kiszolgáló, Fekir pedig már a harmadik (!) gólját lőtte (5-1). Csúnya kiütés lett a vége, a Lyon nem állt le. A 87. percben Aouar is részese lett a gólgyártásnak (6-1). És nem, még ezzel sem lett vége! Az Alkmaar hetedjére is kapitulált, a 90. percben Fekir szöglete után Diakhaby fejjel állította be a végeredmény (7-1). Elképesztő fölénnyel nyert és jutott a nyolcaddöntőbe a francia Lyon csapata, amely összesítésben 11-2-vel lépett tovább! Az Alkmaar sorsa már az odavágón eldőlt, de ilyen lehengerlő visszavágóra talán a már továbbjutást érezhető Lyon drukkerek sem számítottak. Kíváncsian várhatjuk lesz-e ellenszere a most úthengerként ellenfelén átmasírozó csapatra a következő riválisának.

Lyon – AZ Alkmaar 7-1 (4-1) Továbbjutott: Lyon, 11-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Fekir (5., 27., 78.), Cornet (17.), Darder (34., 78.), Aouar (87.), Diakhaby (90.), ill. Garcia (26.)

Nagy Dávid