Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Továbbment a Roma és a Besiktas, dráma Szentpéterváron!

Elérkeztünk hát ide is. Az EL visszavágókhoz.A találkozók döntő többségén nem született akkora különbség, hogy “formalitás” legyen a második mérkőzés, így igazán izgalmas találkozókra számíthattunk. Igaz, azért voltak olyan meccsek (például a most következő Roma -Villarreal párharc), ahol már tetemes hátrányt kellett ledolgozni egyik részről, vagy megtartani/ növelni a másik részről. Nézzük hát a Serie A második helyezettjét, a török bajnokot és az orosz óriást.

borre-vermaelen-roma-villarreal-europa-league_1d99xmw1bar7n155zdl4ymgtwk

AS Roma – Villarreal 0:1 (0:1)
Helyszín: Róma, Satdio Olimpico Játékvezető: Zwayer (német)
Gólszerzők: Borre (16.)
Sárga lap: Rüdiger (57.) ill. Cascante (22.)
Piros lap: Rüdiger (81.)

Roma: Alisson – Manolas, Vermaelen, Juan Jesus – Peres, De Rossi, Paredes, Mario Rui – Perotti, El Shaarawy, Totti Vezetőedző: Spalletti

Villarreal: Fernandez – Rukavina, Alvaro, Bonera, Josè Angel – R Soriano, Hernandez, B Soriano, Cherishev – Soldado, Borrè Vezetőedző: Escriba

 Nahát ilyen nem törődöm Romat sem lehetett mostanság látni a pályán, mint az első félidőben. Annyira érdekelte őket a találkozó, mint a madagaszkári makikat az amerikai elnökválasztás. Jóformán egyetlen egy kapura lövésük sem volt negyvenöt perc alatt és nem azért, mert a spanyol vendégeik nagyon nagy tempót diktáltak volna. Sőt.. Hanyagságukat jól megtestesítette Vermaelen hibája a tizenhatoson belül. Egy sima bokamagasságban érkező labdát sikerült az ellenfelének levennie, majd a Villarreal támadója, megköszönve nemes tettét a hollandnak, szépen a a léc alá vágta a bogyót. 0:1. Nagy pánik azért nem tört ki a hazaiakon, hiszen így is még legalább három gólt kellett volna szereznie a vendégeknek, hogy legalább hosszabbításra kigürcöljék az összecsapást.

A második félidőre azért már összeszedte magát a farkasfalka és becsülettel támadtak. Nyilvánvalóan Spalletti is érzékelte, hogy ez így nem elfogadható hazai pályán. Igaz így is a játékrész legnagyobb helyzetét Soldado hagyta ki. Alissonnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia a kapuban. Alapvetően más érdemleges helyzet nem adódott a találkozón. A Roma mélyen a tudása alatt játszott, de ez inkább a magabiztosságuknak volt betudható, hiszen azért öt gólt találni az Olimpicoba, több mint nehéz bárki is legyen a kihívó. Kisebb szépséghiba a továbbjutásban, hogy Rüdigert kiállította a játékvezető, miután megkapta a második sárgáját is.

Zenit – Anderlecht 3:1 (1:0)
Gólszerzők: Giuliano (24., 78.), Dzuba (72.) ill. Thelin (90.)

Egészen elképesztő mérkőzésen vannak túl a felek. Ugyebár az első találkozót a belgák nyerték otthon 2:0-ra. Ennél fogva az oroszoknak három góllal kellett volna nyerniük úgy, hogy mellé nem kapnak. És ez meg is volt. Már az első félidőbe mentek egyel, de a második játékrészben mindent feltettek egy lapra és alig hat perc leforgása alatt még kettő berámoltak. Ám amikor már a hazaiak úgy érezték, hogy meg lesz a továbbjutás, az utolsó percben Thelin megállította a szívüket a működésében. Egy nagyszerű fejesnek köszönhetően eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az Anderlecht idegenben lőtt több góllal (ami egy acélos 1-es) verekedte tovább magát. Óriásit küzdött a Zenit, de ma nem állt melléjük a szerencse.

Besiktas – H. Beer Sheva 2:1 (1:0)
Gólszerzők: Aboubakar (17.), Tosun (87.) ill. Nwakaeme (64.)

Ezen a találkozón azért olyan nagy kérdések nem voltak. A török bajnok 3:1-re nyerte az első találkozót, így egy huszáros hajrát kellett volna produkálnia a vendégeknek. Ám ez nem jött össze. Főleg azok után nem, hogy a Besiktas megszerezte a vezetést már a mérkőzés első felében. Az egyenlítés még sikerült, de aztán az utolsó percekben Tosun révén újfent vezetést szerzett a hazai gárda. Lényegében azzal le is zárták a párharcot. Összesítésben 5:2-el ment tovább a Besiktas.

Szerző: Borbély Szabolcs