Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Svájci hátvéddel erősít a Minnesota – hivatalos

Az MLS egyik újonca, a Minnesota United egy a hazája bajnokságában, a svájci élvonalban több mint 200 meccsen szerepelt Jérôme Thiessont igazolta le! A védő ráadásul mindent egybevetve összesen 300 élvonalbeli meccsen szerepelt eddig pályafutása során.

topelement

Thiesson személyében (jobbra) rutinos védőt szerzett meg a Minnesota. A svájci 6 szezon után hagyja el Luzernt (forrás: zsz.ch)

Tapasztalt védővel erősít a Minnesota United a jövő pénteken kezdődő 2017-es MLS szezonra. A liga újonca a 29 esztendős svájci hátvédet, Jérôme Thiessont igazolta le. Az új szerzemény hazája élvonalában szereplő Luzern játékosa volt ezt megelőzően, s a számára hazai ligában 222 meccsen szerepelt, míg profi szinten összesen 300 élvonalbeli meccs van a háta mögött!

Thiesson korábban a korosztályos svájci nemzeti csapat tagja is volt – az U20-as, és U21-es válogatottban összesen 9 meccset játszott.

Thiesson 2011 óta volt a Luzern játékosa, most megkötött kontraktusa pedig egyelőre a 2018-as év végéig szól a Minnesota csapatánál. 2008-ban a Luzern ingyen szerezte meg a védőt, akinek aztán igencsak nagy hasznát vette a klub. Könnyen járhat így a Minnesota is a tapasztalt védővel, akit a Transfermarkt információ szerint ugyan nem ingyen, de “csupán” 50 ezer euróért szerzett meg az észak-amerikai együttes.

A Minnesota United az első MLS meccsét az elmúlt szezont megelőző év bajnokának otthonában játssza, tehát a minneapolisi csapat a Portland Timbershez látogat. A meccset magyar idő szerint jövő péntekre virradó hajnalban játsszák, és egyben ez lesz a szezon nyitómeccse is, amelyről természetesen szintén be fogunk számolni!

Nagy Dávid